Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Elevii din Cîlnic, stimulaţi la învăţătură prin sport

Luptătorii de la Clubul Sportiv “Dumbrava” Cîlnic au început anul în forţă. Copiii şi-au reluat antrenamentele de săptămâna trecută, pregătindu-se intens pentru competiţia de luna viitoare de la Craiova, Memorialul „Ilie Marinescu”. Odată cu încălzirea vremii, alţi elevi încep să facă fotbal şi volei. Profesorul de educaţie fizică Marian Gabroveanu condiţionează sportul de situaţia şcolară. Acesta îi ameninţă pe copii că dacă vor avea rezultate slabe la învăţătură şi un comportament neadecvat nu-i mai primeşte la antrenamente. Măsura dă roade pentru că elevii nu mai lipsesc de la cursuri şi s-a redus numărul corigenţilor.

Elevii de la Clubul Sportiv „Dumbrava” Cîlnic au participat săptămâna trecută la primele antrenamente din acest an. După ce anii trecuţi au ieşit învingători la campionatele naţionale şi concursurile interjudeţene, copiii antrenaţi de Marian Gabroveanu se pregătesc acum pentru noi competiţii. Aproximativ 20 de copii vor reprezenta clubul la Memorialul „Ilie Marinescu”, care va avea loc pe 21 februarie la Craiova.

Profesorul Marian Gabroveanu îi antrenează pe copii de trei ori pe săptămână, fără a fi remunerat. Participarea la antrenamente este însă condiţionată de rezultatele la învăţătură şi de comportamentul copiilor. „Avem doi copii în clasa a V-a foarte indisciplinaţi, dar cărora le place sportul. I-am luat la lupte, dar i-am ameninţat că dacă rămân corigenţi şi îşi mai jignesc colegii nu-i mai primesc. De câteva zile, am văzut că s-au mai cuminţit. Recent, am dat afară un alt băiat despre care am auzit că fumează. După ce i-am explicat că îşi distruge sănătatea şi că va ajunge să fure după ce nu va mai putea lua bani de la  părinţi pentru ţigări, i-am mai dat o şansă. Credeam că s-a potolit, dar copiii mi-au spus că fumează din nou. Nu l-am mai primit la lupte, îmi pare foarte rău pentru că este un copil cu care ne-am prezentat la competiţiile naţionale, însă îi strică şi pe ceilalţi. Aşa că mai bine pierd unul, decât un lot întreg”, a declarat Marian Gabroveanu.

Antrenamentele au loc după cursuri, în zilele de luni, miercuri şi joi. Profesorul de educaţie fizică nu-i are în vizor doar pe copiii de la lupte, ci vrea ca sportul să le ocupe timpul liber şi celorlalţi elevi. „Este mai bine ca elevii să facă sport decât să facă cine ştie ce prostii cu diferite anturaje. Când văd că au înclinaţie spre un alt sport îi trimit la fotbal, la Pandurii, la atletism. Sunt doi băieţi pentru care am vorbit să meargă la fotbal. Când vremea se va încălzi 5 fete vor merge la atletism pe stadion. Mai avem o fată pe care vreau să o înscriu la volei”, a precizat Marian Gabroveanu.

Primăria susţine financiar deplasările luptătorilor

Marian Gabroveanu spune că acţiunile sale sunt sprijinite de primarul comunei Câlnic, Dumitru Vulpe, şi de conducerea şcolii. „Conducerea şcolii este de acord să facem antrenamentele la lupte în sala de sport. Primăria ne suportă deplasările la competiţii, când mergem la finale primim şi masă. E un lucru mare într-o comunitate să te susţină primarul. Acum domnul primar ne-a promis că ne va cumpăra saltele olimpice pentru lupte, mai ales că în luna mai organizăm la noi competiţia „Dumbrava Cîlnic”, unde sunt aşteptaţi aproximativ 200 de copii din întreaga ţară”, a declarat Gabroveanu.

Profesorul a mai precizat că luptătorii care s-au întors cu medalii de la competiţii au fost recompensaţi. „Acum trei ani, primăria a dat câte un milion de lei vechi la 21 de copii care au participat la competiţii, acum doi ani cei şapte copii care au participat la campionatele naţionale au primit câte 2 milioane de la primar. În plus, de Sfântul Nicolae şi de Crăciun toţi copiii primesc plase consistente cu dulciuri. Le-am explicat copiilor că trebuie să fie la înălţime în competiţiile la care participă pentru a recompensa eforturile primăriei. Care primărie din judeţ cheltuieşte atâţia bani cu copiii? Sunt multe primării care nu le dau copiilor nici măcar o ciocolată de Crăciun”, a precizat Marian Gabroveanu.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: