Copilă de doar 11 ani, artistă consacrată a muzicii populare

Maria Platzner a reușit la doar 11 ani să-și facă un nume în muzica populară din județul Gorj. Tânăra interpretă muncește încă de la opt anișori să se facă auzită și tot de atunci se deplasează la aproape toate concursurile-festival din județ și din țară. Vestea bună este că nu se întoarce oricum de la ele, ci reușește să fascineze juriul și să se claseze mereu pe primele locuri. În tot ce face este sprijinită de bunicii care îi și prevăd micuței artiste un viitor strălucit.

 Diplomele, trofeele și medaliile abia își mai găsesc locul în casa micuței Maria Platzner. La doar 10 anișori s-a aflat pe scenă alături de Maria Dragomiroiu la ”Odată-n viață”. În ultimele luni a cucerit publicul din Deva, Craiova sau Severin. Sunt doar câteva din orașele țării pe care Maria le-a cucerit cu vocea și talentul ei de a încânta publicul. ”Bunicii mei merg cu mine peste tot, de fiecare dată sunt mândri de mine, mai ales când obțin premii. Îmi aduc aminte și acum, prima dată am cântat la București, la Plaza România, am luat locul al III-lea și am cântat doina ”Amărâtă turturea” și ”Suflă vântule mai tare””, a spus Maria Platzner, artist.

Chiar dacă nu are nici un pic de odihnă, chiar dacă viața ei înseamnă mai mereu școală, concursuri de muzică, deplasări, instrumente, Maria nu se plânge și spune că este singura modalitate să se remarce într-o lume în care tot mai mulți copii sunt talentați. ”Nu este greu, școala și muzica merg paralel, dar dacă muncesc și mă sacrific acum, voi avea roade mai târziu. Poate dacă nu mă apucam să studiez și naiul, flautul, fluierul aveam mai mult timp liber, dar mi-au spus mai mulți profesori că îmi dezvoltă urechea, auzul și am văzut că pot, așa că am decis să mă străduiesc”, a mărturisit Maria Platzner.

La o vârstă atât de fragedă, Maria a cântat alături de Maria Dragomiroiu pe scena de la ”O dată-n viață”. A fost cea mai frumoasă experiență, povestește fata. ”A fost cel mai important moment din viața mea, să fiu pe scenă cu doamna Maria Dragomiroiu, a fost frumos, foarte multă lume, când cântam noi două publicul aplauda, a fost frumos”, își amintește micuța artistă.

Și, pentru că știe că poate face multe în viață dacă își dorește cu adevărat, Maria va încerca de anul viitor să se lanseze și în muzica ușoară. Povestea pe larg a tinerei care a cucerit România cu vocea  ei o aflați vineri, de la 19.00, pe Accent Tv, în cadrul emisiunii ”Despre noi, oamenii”.

Vizualizări: 3,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: