E gata nocturna la terenurile de antrenament. Când se va face și gardul?

Terenurile 2 și 3 din baza sportivă de la Târgu Jiu beneficiau de stâlpi de nocturnă de foarte mulți ani, instalația fiind realizată de clubul Pandurii. Primăria Târgu Jiu a înlocuit acum corpurile vechi de iluminat cu unele moderne dar peisajul rămâne deplorabil chiar și la lumina nocturnei, pentru că aproape toate gardurile terenurilor sunt distruse.

Autoritățile locale au luat inițiativa de a monta noi corpuri de iluminat la terenurile de antrenament din Complexul Sportiv Municipal iar lucrarea s-a finalizat deja. S-au făcut și probe iar lumina pare mult mai bună decât cea de la vechile corpuri de iluminat, semn că este o lucrare de calitate. Stâlpii existenți deja au beneficiat de supraînălțare pentru a putea fi luminat în mod egal tot terenul. Nu s-au anunțat caracteristicile tehnice ale instalației dar cum s-a putut vedea la probe, ar putea fi organizate meciuri chiar în nocturnă pe aceste terenuri.  

Corpurile de iluminat sunt chiar mai multe decât anterior, ambele terenuri, 2 și 3, fiind iluminate la fel acum. Despre această instalație achiziționată și montată recent, municipalitatea a anunțat doar că se remarcă prin consumul foarte mic de energie, ceea ce va genera costuri reduse cu funcționarea. Acum, având în vedere că ziua s-a mărit, juniorii nu vor avea mare nevoie la antrenamente de nocturnă dar vor avea nevoie de condiții mai bune la meciuri, adică de vestiare și, eventual un grup sanitar mobil pentru spectatorii din tribune.

Cum partea cea mai scumpă în ceea ce privește terenurile s-a realizat rămâne acum să vedem când se vor repara și gardurile terenurilor care costă, probabil, foarte puțin în comparație cu lucrările finalizate săptămâna trecută la nocturnă.

Cum baza sportivă nu are porți, iar gardurile lipsesc cu desăvârșire pe unele părți, oricine are acces în Complexul Sportiv Municipal la orice oră din zi și din noapte și nu au fost puține cazurile în care s-au vandalizat plasele porților de fotbal sau scaunele de la băncile de rezervă. Un gard și porți de acces la teren ar rezolva aceste probleme cu care terenurile s-au confruntat de mulți ani și ar limita accesul pentru persoanele certate cu legea care, văzând că nu sunt porți, se consideră invitate pe terenuri și consumă băuturi alcoolice pe băncile de rezerve.

În urmă cu un an persoane necunoscute au vandalizat gardul împrejmuitor (FOTO 3 și 4) dar și plasele porților, gardul fiind prins la loc, între timp, cu sârâmă, dar degradându-se în continuare. În zona din spatele peluzei stadionului o parte din gard nici nu mai există, părțile rupte din acesta dispărând între timp.

Terenurile 2 și 3 de antrenamente, unul de iarbă și altul sintetic, sunt în administrarea Primăriei Târgu Jiu și sunt folosite de grupele de copii și juniori ale CSM Târgu Jiu dar și ale altor echipe de copii din Târgu Jiu.

Terenul trei, cel cu iarbă naturală, este folosit acum doar de echipa privată ACS Viitorul Târgu Jiu, care, se presupune că plătește tariful de 180 de lei pe oră stabilit prin Hotărâre de Consiliu Local.

Galerie foto





Vizualizări: 587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: