După mai bine de 15 ani, Primăria Albeni pune în posesie 240 de familii de strămutați 

Consiliul Local va adopta o decizie prin care 246 de familii din Albeni vor fi puse în posesie cu terenurile pe care le-au fost construite case acum mai bine de 15 ani, după alunecările de teren din 2006. Este vorba despre terenurile pe care au fost construite casele strămutaților din Seciuri și Bustuchin. Subiectul a fost mereu local de regimul juridic al terenului, care aparținea de Agenția Domeniilor Statului (ADS).


 

A fost o ședință la care au participat consilierii locali, prefectul de Gorj, Iulian Popescu, șeful serviciului de Legalitate din Prefectură, Liviu Diaconescu, șeful de la cadastru, Marius Mănescu, și senatorul Ion Iordache, subiectul fiind soluționarea unei probleme care trenează de peste 15 ani. ”Instituția Prefectului are datoria de a pune toate instituțiile la aceeași masă și să rezolve problemele cetățenilor”, a spus prefectul Iulian Popescu.


”Loturile sunt de curți construcții și hotărârea de Consiliu Local este suficientă”, a explicat Liviu Diaconescu, șeful Serviciului Legalitate din Prefectură. 

Cristinel Țîrcomnicu, viceprimarul cu atribuții de primar de la Albeni, spune că în total este vorba despre 37 de hectare de teren, care aparținea Agenției Domeniilor Statului, iar la vremea respectivă era acolo plantație de meri. Pomii au fost defrișați și pe teren au fost construite case pentru sinistrați. Mulți ani oamenii au refuzat să se mute, dar acum, spune Țîrcomnicu, satul este locuit în proporție de 80%. 

În sala de ședințe a primăriei Albeni s-au reunit toate părțile implicate și s-au pus de acord asupra rezolvării problemei.

Într-un videoclip postat pe Facebook de senatorul Ion Iordache, acesta concluzionează, după discuții, că este nevoie de o hotărâre de Consiliu Local, iar Oficiul pentru Cadastru reprezentat acolo de Marius Mănescu, a confirmat că va înregistra parcelele pe numele oamenilor. 

”Asta poate să dureze o lună să fie rezolvată”, a punctat senatorul.


Cristinel Țîrcomnicu nu a programat încă ședința de Consiliu local, însă spune că va fi aprobată această decizie pentru că a fost toată lumea de acord. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,796

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: