Drumarii montează camere ascunse în parcări

Iniţiativă inedită pentru depistarea şi amendarea celor care abandonează gunoaie în parcările de pe drumurile naţionale din Gorj. Drumarii vor să monteze camere de supraveghere ascunse. Vor fi camere alimentate cu energie de la soare şi nu va fi comunicată locaţia acestora.

Vor fi luate în calcul, în primă fază, parcările de-a lungul drumurilor naţionale 66 şi 67, cele două fiind şi cele mai aglomerate tronsoane din judeţul Gorj.

Cum sunt aglomerate, sunt şi pline de gunoaie. În special, parcările unde şoferii abandonează tot felul de deşeuri. Drumarii speră că, în acest fel, participanţii la trafic vor fi mai responsabili şi vor înţelege să nu se mai debaraseze de saci de gunoaie în parcări.

“Sunt foarte multe persoane care abandonează gunoi cu sacul în parcări și mergem curat. Trebuie să fie conștienți că nu se mai poate astfel. Avem procedura realizată și vom avea în curând la dispoziție un lot de camere cu alimentare solară. Nu va ști nimeni unde vor fi amplasate. Va fi ușor să îi depistăm și să îi dăm pe mâna poliției și a Gărzii de Mediu. Amenzile sunt foarte mari pentru abandonul gunoiului în spații publice. Parcările de pe drumurile naționale nu sunt rampe de gunoi sau depozite unde se lasă deșeuri. Sunt saci plini cu gunoi. Nu mai merg să îi depună la pubelele de pe raza unităților de domiciliu. Probabil că nu au contracte”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcţiei de Drumuri şi Poduri Craiova.

Vizualizări: 1,750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: