Drum rupt în două de viitură, reparat în timp record

Mobilizare exemplară în comuna Borăscu, din Gorj. Un drum comunal care s-a rupt în două pe o lungime de peste 100 de metri a fost reparat în timp record. Chiar a doua zi după ce pe șosea au apărut cratere și de cinci metri, autoritățile s-au mobilizat cu zeci de voluntari din sat și au reparat drumul. 

Acum autoritățile așteaptă să primească fonduri să-l poată asfalta. Chiar a doua zi după ce drumul a fost distrus de șuvoaiele care au măturat totul în cale, primăria a mobilizat toți muncitorii, voluntari din localitate. Deși era zi liberă, s-au apucat să repare drumul ca să nu devină un pericol pentru localnicii din zonă. 

"Nu puteam să lăsăm drumul așa. Era un real pericol. Sunt copii în zonă. Erau cratere și de cinci metri. Se putea întâmpla o nenorocire oricând. Am adus utilaje de la primărie, piatră, ne-au ajutat și localnicii, voluntari. A fost o întreagă mobilizare și drumul a fost gata. Duce și spre cimitir. Nu puteam să stăm cu el așa. Am deja proiect pentru asfaltare și sperăm să obținem bani să-l modernizăm cum trebuie", a declarat primarul din Borăscu, Constantin Țucu.

Satul Menții din Dos a fost cel mai afectat din comună. Apa a intrat în mai multe gospodării, în curtea bisericii și a măturat totul în cale. A fost atât de puternică viitura încât a adus cu ea tot felul de resturi, buturugi, a rupt copaci și garduri și a ucis păsările din cotețele oamenilor. 

"A fost apa de un metru. Degeaba am avut canale curățate, șanțuri decolmatate, a fost prea multă apă și n-a avut unde să se scurgă. Curgea pe drum, prin curțile oamenilor, prin curtea bisericii, de parcă era un rău, era o mare de apă", a mai spus edilul.

Galerie foto





Vizualizări: 1,543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: