Disponibilizaţii de la Minprest, stabiliţi de CE Turceni

Un număr de 12 angajaţi ai societăţii Minprest Rovinari au rămas fără locuri de muncă în baza unor evaluări făcute de Complexul Energetic Turceni, în calitate de beneficiar al serviciilor societăţii respective. Oamenii consideră că au fost concediaţi abuziv, motiv pentru care au înaintat acţiune în instanţă solicitând să fie repuşi pe posturi. Apărătorul angajaţilor este nimeni altul decât fostul director al societăţii. Actualul director, Elena Vintilescu, spune că CE Turceni se poate implica în aceste activităţi, pentru că până la urmă de companie sunt plătiţi. Vintilescu a mai spus că patruzeci de persoane au fost concediate.

În urmă cu o lună cei 12 angajaţi au fost trimişi acasă de conducerea Minprest, iar în urmă cu câteva zile le-a expirat preavizul. Concedierile au avut loc după ce societatea a primit un tabel nominal de la CE Turceni. La adresa fiecărui angajat trecut pe listă erau făcute aprecieri în baza cărora au rămas fără locuri de muncă. Oamenii au acţionat in instanţă societatea la care erau angajaţi. Fostul director de la Minprest, Valentin Mogoe, acum membru în ONG-ul Eurojob, se ocupă de acţiunile foştilor săi angajaţi. „Avem deja 12 acţiuni depuse la Arhiva Tribunalului, secţia Conflicte de Muncă. Societatea Minprest a făcut ce i-au spus cei de la Complexul Turceni. Adică au primit o foaie în care erau trecute cele 12 persoane. Cu proxima ocazie o să vă punem la dispoziţie şi evaluările pe care cei de la complex le-au făcut vizavi de aceşti oameni şi în baza cărora oamenii au fost concediaţi. Este absurd ce au făcut motiv pentru care o să acord tot sprijinul meu acestor oameni în acţiunile pe care le vor întreprinde”, susţine Valentin Mogoe, fostul director general de la Minprest în perioada 2006.

Vintilescu: CE Turceni decide

Reprezentanţii Complexului Energetic Turceni susţin că evaluarea s-a făcut în baza comportamentului angajaţilor, iar dacă cei 12 au fost trecuţi pe listă pentru disponibilizări înseamnă că nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu. „Nu ştiu exact la ce vă referiţi, dar dacă cei 12, sau mai mulţi, câţi or fi, au fost evaluaţi negativ şi trecuţi pe liste, înseamnă că nu şi-au făcut treaba bine”, spune directorul de Resurse Umane din cadrul CE Turceni, Corneliu Gârjoabă.

Pe de altă parte, directoarea SC Minprest, Elena Vintilescu, susţine că este normal ca aceste evaluări să fie făcute de beneficiarii lucrărilor şi recunoaşte faptul că s-au făcut disponibilizări la cererea complexului. „Contractul economic pentru Complexul Turceni se derulează pe două puncte. Pe Turceni şi pe Jilţ. Conform cifrelor contractuale numărul de personal se poate scădea cu 50% în funcţie de posibilităţile de finanţare ale activităţii de către Complexul Energetic Turceni. Nu sunt numai 12 persoane disponibilizate, sunt 40. Aceste persoane disponibilizate au fost identificate datorită propunerilor pe care le are complexul faţă de persoanele care au pământuri şi care au probleme sociale de care complexul are cunoştinţă. Este normal ca dumnealor să aibă propuneri pentru aceste liste de disponibilizări pentru că dânşii comandă întreaga activitate de acolo”, declară directorul general Elena Vintilescu.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: