Dispar EMC-urile din CE Oltenia. Șefi mai mulți!

Oficialii Complexului Energetic Oltenia pregătesc desființarea Exploatărilor Miniere de Carieră din minerit. Propunerea face parte din programul de restructurare ce trebuie aprobat luna viitoare de Comisia Europeană. Vor dispărea EMC-urile, dar va crește numărul de șefi. Cu toate acestea, managerul companiei energetice dă asigurări că se vor cheltui mai puțini bani cu salariile acestora. În plus, Divizia Minieră va avea mai multe sarcini odată ce vor fi desființate EMC-urile.

Desființarea EMC-urilor este o discuție ce se poartă de câțiva ani și nu a fost materializată până acum. Lucrurile par să fie tot mai serioase, iar acest punct face parte din programul de restructurare a companiei. În acest fel, va crește numărul posturilor de conducere în companie. Divizia Minieră, ce ar putea fi transformată în Sucursala Minieră, se va ocupa după această etapă de asigurarea fronturilor de lucru.

„Este o reorganizare, reducerea unei trepte ierarhice în ce înseamnă Direcție și cariere prin eliminarea acelor EMC-uri. Cel puțin când era SNLO și am implementat acest program, era mult mai eficient. În 2010, am desființat prima dată EMC-urilor la SNLO și era o măsură de reducere a costurilor. Poate a crescut numărul posturilor de conducere, dar la un nivel mai mic față de costurile care erau cu EMC-uri. Au crescut, dar când cuantifici valoric, chiar dacă ai mai multe posturi de conducere, dai mai puțini bani. Atribuții și reponsabilități vor avea mai mult în cariere. Direcția Minieră, de exemplu, nu era responsabilă de fronturile de lucru. Acum integrăm sucursala. Își face propriile programe pentru fronturile de lucru”, a explicat Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei.

Vor fi schimbări și de șefi. Vor reveni din cei care au fost la conducere în trecut, dar vor fi păstrați și din actualii șefi. Organigrama va fi discutată de Directoratul companiei. „Vor fi și schimbări de persoane. Este atributul administrației organizarea, numirea conducătorilor. Vor fi oameni pe care îi cunosc, cu care am mai lucrat, pe care i-am mai avut conducători. Sunt actuali conducători la subunități. Organigramele le discut cu colegii mei din Directorat, cu personalul care are în competențe coordonarea acestor activități”, a mai spus Burlan, la Accent TV.

Pe surse circulă mai multe nume de șefi: Gheorghescu la Roșiuța, Nanu la Plopșoru, Petrișor la Lupoaia, Ceaușescu la Jilț Sud, Pecingină la Jilț Nord, Burugă la Pinoasa, Ioniță la Tismana.

Până luna viitoare, planul de restructurare trebuie să fie gata. La începutul lui august, va fi prezentat un draft și liderilor de sindicat și, după ce va fi pus la punct, va ajunge pe masa Comisiei Europene. 

Vizualizări: 5,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: