Programul de restructurare, prezentat în august

Dacă nu va fi aprobat planul de restructurare, Complexul Energetic Oltenia riscă falimentul! O spune ferm managerul companiei, Daniel Burlan. Acesta a adăugat că se lucrează la acest program ce urmează să fie supus aprobării Comisiei Europene și, luna viitoare, va ajunge și pe masa sindicatelor. În cel mai negru scenariu, dacă nu va trece acest program, producătorul de energie din Gorj riscă să dispară.

Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că, la începutul lunii august, planul de restructurare va fi gata. Atunci va fi discutat și ajustat și cu liderii de sindicat din companie.

Burlan a punctat că acest program de restructurare este singura șansă a companiei.  “Am avut întâlniri cu sindicatele. Am făcut o promisiune că le vom prezenta planul de restructurare, draftul, după ce va ieși de la consultant, în prima decadă a lunii august. Îi vom consulta pe planul de restructurare astfel încât să fie și ei parte, să conștientizeze că aceasta este soluția ca să atragem acest ajutor de stat, ajutor de restructurare, altfel compania nu are cum să supraviețuiască. Există un deficit între 600 de milioane – 1 miliard de lei anual”, a spus Burlan.

Cel mai pesimist scenariu nici nu vrea să-l ia în calcul managerul companiei. „Nu vrem să ne imaginăm așa ceva. Există o singură soluție dacă acest plan nu va fi aprobat. Înseamnă falimentul și lichidarea companiei. Nu ne dorim. Comisia Europeană înțelege nevoile și importanța activității companiei. Vor fi propuneri, vor fi corecții, ajustări astfel încât să se aprobe acest plan. Trebuie să fie o soluție viabilă. Nu te duci să soliciți niște fonduri pe niște soluții care, după implementarea planului și cheltuirea acestor bani, să ai același rezultat”, a mai spus Burlan, la Accent TV.

Vizualizări: 4,318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: