Zeci de localnici dintr-o comună și-au găsit de lucru

Aproximativ 20 de cetățeni din comuna gorjeană Roșia de Amaradia și-au găsit de lucru la firmele care execută lucrări din bani publici, în localitate. Primarul spune că a insistat pe lângă aceste firme să angajeze localnici.

În plină pandemie, când mulți gorjeni au rămas fără serviciu, în comuna Roșia de Amaradia primarul a reușit să le dea de lucru celor care au dorit să muncească.

Pentru că se lucrează la mai multe investiții în comună, firmele au angajat localnici la solicitarea primarului. ”Se lucrează la extinderea și modernizarea liceului din comună, la centrul de bătrâni, era nevoie de forță de muncă. Proiectul este de 1.000.000 de euro și în mod sigur se va lucra și anul viitor, pentru că este o investiție destul de mare. Le-m cerut firmelor să nu vină cu muncitori din altă parte și să angajeze oameni din comună, lucru care s-a și întâmplat. Sunt aproximativ 20 de cetățeni care au început lucrul”, a precizat primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Primarul le-a explicat patronilor de ce este mai rentabil pentru ambele părți acest lucru. ”Eu le-am spus că, decât să vină cu oameni din alte părți, să le asigure transport sau cazare, plus mâncare, mai bine iau oameni din comună, pentru că sunt mulți meseriași. Chiar eu le-am recomandat niște cetățeni. În plus de asta, nu le mai asigură nici mâncare, pentru că pot să ia pachet sau să dea o fugă acasă să mânănce și pot să le dea bani mai mulți sau cum se înțeleg ei”, a mai spus Liviu Cotojman.

Și firma care asigură paza la fosta Carieră Seciurile a angajat cinci agenți de pază. Singura condiție a fost să aibă peste 45 de ani.

Vizualizări: 2,497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: