Directoarea de la teatru a intrat în campanie electorală

La primărie candidează, în Târgu Jiu, chiar Primăria, dat fiind că echipa primarului este formată din oamenii care conduc toate firmele primăriei și directorii instituțiilor de cultură, Mariana Ghitulescu și Adrian Bandea.

Un veritabil agent de campanie este însă directoarea teatrului, Mariana Ghitulescu. Chiar directoarea a dat startul campaniei electorale, printr-un comunicat de presa.

Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" din Târgu Jiu este în centrul atenției în ultimele luni. Și "comunicatul" postat pe pagina teatrului este o rușine pentru o instituție de cultură. Ca cetățean care iubește acest oraș, oamenii și muncește pentru ca lucrurile să se îmbunătățească, mă revoltă să văd că unii nu au limite. Mariana Ghitulescu, agent de campanie, acuză, chiar ea, că momentul în care mai mulți oameni deplângeau starea în care a ajuns teatrul si imposibilitatea de a accepta in preajma oameni care nu sunt de acord cu ea, a fost un miting electoral. În fața teatrului s-au adunat circa 150 de persoane, oameni care iubesc teatrul, dar care înțeleg că spectacolul oferit de conducere în ultimul an este de foarte proastă calitate. Teatrul anunță, adică directoarea anunță,  că va formula plângeri penale împotriva celor care și-au spus părerea în fața teatrului.

Câteva informații de context: Mariana Ghitulescu a fost numită director acum un an, cu susținerea exclusivă a primarului PSD Marcel Romanescu. Ulterior, mai mulți oameni au fost forțați să plece sau nu le-au mai fost prelungite contractele. Dar toată experiența pe care oamenii au avut-o cu directoarea este extrem de nefericită, din punct de vedere uman, nu neapărat profesional. De exemplu, astăzi spune că le-a propus colaborare actorilor tineri forțați să plece, însă în tot calendarul teatrului din următoarele luni nu erau în niciun spectacol.

Bugetul teatrului pe 2024 este de 8, 2 milioane de lei, o parte din acesta fiind pentru colaboratori.

Pe 14 martie, mai mulți actori, foști angajați ai teatrului, ori cetățeni iubitori ai acestui oraș, au participat la un eveniment prin care s-a dorit tragerea unui semnal de alarmă cu privire la felul în care este manageriat teatrul. 


Problema in acest comunicat si in general, pentru directoare, este prefectul Iulian Popescu.

Printre cei mai criticați participanți, în acest comunicat de presă, este prefectul Iulian Popescu, aflat pe lista celor care ar putea să candideze la primăria Târgu Jiu împotriva primarului Marcel Romanescu. Conflictul este mai vechi, dat fiind ca in primele săptămâni la teatru, directoarea a dat presei, pe surse, un contract din 2018, în valoare de 3.000 de lei, pe care firma înființată de Iulian Popescu l-a avut pentru mentenanță. 

Contractul este invocat des deși nu se spune nici suma uriașă si nici faptul ca este de acum 6 ani, deși, acum câteva luni, teatrul a încheiat unul de 30.000 de lei pentru servicii IT. 

Pandurul a solicitat teatrului, prin cerere scrisă, toate contractele firmei înființate de prefect, din 2020, de când a intrat în politică, până în prezent. Câte contacte a furnizat teatrul? Niciunul! Totodată, Pandurul a solicitat sumele pe care le plătește colaboratorilor pe care primarul ar vrea să-i facă și cetățeni de onoare pentru simplul fapt că distribuie o postare a teatrului. În total, 800 de mii de lei. Până acum! 

Cel mai penibil spectacol a ajuns să fie făcut în această campanie fix de la teatru, ceea ce este revoltător și incredibil!

Comunicatul postat pe pagina teatrului este asumat de întreg personalul, administrativ și artistic? Fiecare făptură din teatru crede ce aruncă directoarea în spațiul public? 

M-aș fi așteptat ca directoarea să semneze și comunicatul de presă cu titlul ei de manager, așa cum dorește să fie menționată pe fiecare afiș, deși nu are nicio contribuție.

Vizualizări: 8,698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: