Cei mai puternici trei oameni din Gorj încap într-o cutie poștală

Am găsit în cutiuța poștală, și poate și voi, trei oameni. Trei dintre politicienii cu putere politică la nivel local și guvernamental. Un calendar roșu, pe anul următor, cu trei figuri politice ale PSD de la nivel local. Textul este pentru cei care nu știu cine sunt cei trei care conduc Gorjul.

PSD a împrăștiat calendare pe anul 2024 în care apar cei trei, fiind startul campaniei electorale. La anul vor fi patru tururi de scrutin- europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Cei trei- Mihai Weber, Cosmin Popescu și Marcel Romanescu- sunt cei care conduc județul Gorj. Ei au pârghiile. Ei ar putea, dacă ar vrea.  


Mihai Weber este deputat, liderul PSD Gorj, președinte la Comisia parlamentară specială pentru controlul activității Serviciului de Informații Externe (SIE) din Camera Deputaților, partener de vânătoare al social-democraților de la nivel național, ce să mai, e acolo, în Guvern, unde sunt butoanele. El face discuțiile, el propune, decide. Dacă vedeți că ceva nu se întâmplă uitați-vă spre el. El ar fi putut. Dacă ar fi vrut. 

Cel de-al doilea este Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, cel care are în pix toți primarii din județ. Cert este că el e cel care controlează primarii. El face, în fapt, munca de președinte de partid la nivel local. Este partenerul perfect, nu-i place să fie în față. Cosmin Popescu este cel care ne reprezintă pe noi, toți gorjenii, și pe tine, cel care citești acum, oriunde în țara și lumea asta. Pentru că așa s-a ales la vot. 

La mijloc, în poza din cutiuța poștală, este Marcel Romanescu, recent intrat în PSD Gorj. Marcel Romanescu este primarul reședinței de județ, unde ar trebui să se dea ora în materie de administrație, inovare, viziune. De aici ar trebui ”să ia lumină” toți primarii, despre cum să își conducă localitățile.

Doar că în Târgu Jiu se vede cel mai bine lipsa de perspectivă, de plan. 

Târgu Jiu pare un oraș neguvernat, condus de inerție, pentru că niște oameni merg la serviciu în fiecare zi. 

Avem, și este demonstrat, o administrație care nu-l iubește, nu-l înțelege pe Brâncuși și nu vede oportunitățile pe care le-ar avea orașul prin operele acestuia. E o povară. Dacă comuniștii ar fi reușit atunci să tragă Coloana cu tractorul acum era o problemă în minus.


Așadar, ei sunt. 

Vizualizări: 6,714

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: