Deputat: Această lege nu ia niciun drept nimănui

Mult așteptata lege care le permite minerilor și energeticienilor să iasă mai devreme la pensie generează mai multe discuții în rândul salariaților CE Oltenia. Mulți dintre ei nu știu exact cum vor ieși la pensie sau dacă vor fi afectați într-un fel. Deputatul PSD, Claudiu Manta, spune că Plx 7, nu înlocuiește ci completează Legea 197/2021 și că nu ia niciun drept nimănui.  

”Această lege rezolvă niște chestiuni extrem de importante legate de aplicabilitate. De asemenea, mai este un lucru important pe care-l face această lege, este acela că dă dreptul celor care se află deja la pensie să beneficieze de aceleași drepturi pe care le vor avea colegii aflați deja în câmpul muncii. Un lucru pe care reprezentanții USR l-au spus este o exagerare. Plx7 nu ia grupa nimănui, creează drepturi pentru o serie de mineri și energeticieni. Vreau să fie foarte clar, legea nu ia niciun drept nimănui. Mai mult, fiecare dosar de pensie are specificul lui, în funcție de perioada în care s-a angajat și în funcțiile de care a muncit. Nu există un răspuns valabil pentru toată lumea care a lucrat în minerit și energie”, a spus Manta.

Deputatul mai spune că Plx 7 clarifică niște lucruri ale instanțelor judecătorești. ”Condițiile prevăzute în legea 197, cu privirea la stadiul de cotizare sau perioada la care se iese la pensie, rămân valabile. Tot ce face această lege este să clarifice niște lucruri care au rezultat din  soluții diferite ale instanțelor judecătorești. Știți bine că la Hunedoara unele procese au fost câștigate, la Gorj au fost respinse, iar atunci a trebuit să venim cu aceasta inițiativă legislative”, a mai declarat Manta.

Vizualizări: 3,292

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: