Decizie dură a instanței împotriva lui Dan Ilie Morega

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, a fost internat la psihiatrie, în urma unei decizii a instanței. Fostul politician a fost prins în mod repetat conducând mașina, deși nu mai avea dreptul de a șofa. El are șase dosare penale pentru că a fost prins conducând fără permis.

Decizia instanței de judecată a fost luată după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au contestat măsura arestului la domiciliu impusă lui Morega. "Admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București și dispune revocarea măsurii arestului la domiciliu, luată prin Încheierea din 23.03.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 București, în dosarul nr. 8532/299/2024, definitivă prin Încheierea Tribunalului București nr. 288/01.04.2024, față de inculpatul Morega Dan-Ilie, ... , aflat în executarea măsurii arestului la domiciliu. (...) Admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București privind luarea măsurii internării medicale provizorii, și dispune internarea medicală nevoluntară într-o unitate specializată de asistență medicală a inculpatului Morega Dan-Ilie până la însănătoșire sau până la ameliorarea stării care înlătură pericolul ce a determinat luarea acestei măsuri”, se arată în soluția pronunțată de Judecătoria Sectorului 1, în cursul zilei de vineri.

Decizia este executorie în ceea ce privește internarea medicală provizorie. "O copie a deciziei instanței și copia raportului de expertiză medico-legală psihiatrică vor fi comunicate Direcției de Sănătate Publică Mehedinți pentru punerea în aplicare a măsurii de siguranță a internării medicale provizorii", a mai decis instanța.

Hotărârea Judecătoriei Sectorului 1 poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare, în privința soluției asupra măsurii preventive, și în termen de 5 zile de la pronunțare, în privința măsurii internării medicale provizorii. În ultimele două luni, pe numele lui Morega au fost deschise nu mai puțin de 6 dosare penale pentru că a condus fără drept de a șofa. Într-un al șaptelea dosar, Morega este vizat pentru lovirea unei jurnaliste.

Vizualizări: 5,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: