Decizia Curții de Apel Craiova în cazul polițistului Buligan!

Ionuț Alin Buligan, polițistul de la SAS, implicat în cazul Dodoi, rămâne în arest preventiv. Ceilalți cinci polițiști implicați în același dosar se află, fie în arest la domiciliu, fie sub control judiciar. Cu toții sunt acuzați de tentativă de omor, tortură și purtare abuzivă după ce ar fi snopit în bătaie un tânăr din orașul Novaci.

Ionuț Alin Buligan, singurul polițist implicat în acest caz, aflat încă în arest preventiv, a cerut și a și obținut din partea Tribunalul Gorj măsura arestului la domiciliu. Cererea a fost atacată de procurori, iar contestația a ajuns pe masa unui complet de judecată din cadrul Curții de Apel Craiova. Acesta a admis contestația procurorilor gorjeni, iar decizia este definitivă.

„În temeiul art. (...) admite contestaţia declarată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Desfiinţează încheierea nr. 110/2022 a Tribunalului Gorj şi rejudecând, În temeiul art. 207 Cpp rap la art. 348 Cpp menține măsura arestării preventive față de inculpatul Buligan Ionuț Alin, ca fiind legală și temeinica. În temeiul art. 242 alin. 2 Cpp respinge cererea formulată de inculpat privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, ca nefondată. Definitivă”, se arată în minuta sentinței de miercuri a Curții de Apel Craiova.

"Cazul Dodoi", incidentul care a zguduit IPJ Gorj

Cazul Dodoi a fost încă o pată neagră pe care și-a atras-o IPJ Gorj. Totul s-a întâmplat în luna mai. Mascații au fost chemați în ajutorul unui echipaj de la Rutieră după ce unul dintre polițiști ar fi fost acroșat cu mașina de un bărbat din Novaci care nu a oprit la semnalul polițiștilor. Șoferul a fost prins la scurt timp, dar pentru că nu le-ar fi spus polițiștilor unde a ascuns mașina, ar fi fost bătut crunt atât în secție, cât și în duba mascaților, potrivit anchetatorilor. Ulterior, Constantin Dodoi, acuzat de ultraj, a ajuns în stare gravă la spital.


„Se arată că deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând M.A.I., cât şi în incinta sediului Poliţiei Oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfă, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40 – 45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei”, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori.

Recent judecătorii au cerut procurorului de caz să scoată anumite materiale din rândul celor puse la dosar ca probe. Mai mult vor să fie modificat și rechizitoriul. Concret, au cerut ca procurorul să descrie exact ce a făcut și când a făcut fiecare polițist acuzat din acest dosar, aspecte extrem de greu de realizat. În plus, au fost anulate mai multe documente, planșe fotografice și un raport de constatare criminalistică.

Vizualizări: 2,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: