Ce acuzație aduce Înalta Curte de Justiție asociaților de la Pandurii

Pandurii Târgu Jiu speră să aibă un viitor și după ce foștii membri asociați s-au retras și au lăsat clubul în insolvență cu toate că se angajaseră, prin planul de reorganizare, să ajute echipa. CEO, Consiliul Județean Gorj, ARTEGO și Primăria Târgu Jiu au fost acuzați de turpitudine, în motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție, după ce clubul a câștigat procesul împotriva acestora pentru finanțarea din perioada 2014 – 2016.

Aceeași acuzație de turpitudine (conform DEX: faptă rușinoasă, josnică, mârșavă) le poate fi adusă acestora și pentru că au cerut insolvența la Pandurii în urmă cu cinci ani, când s-au angajat că vor susține clubul financiar pentru a ieși din insolvență, și apoi au cerut în instanță să părăsească clubul fără să fi oferit vreun ajutor, ba dimpotrivă, creând probleme suplimentare prin numirea unui reprezentant al CEO ca administrator special. Pentru că jurista Daniela Șerban a avut doar sarcina de a ajuta asociații rămași la Pandurii să părăsească clubul.

Motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție de la procesul câștigat de Pandurii cu asociații spune totul despre comportamentul mârșav al acestora. „Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a României spune totul despre membri asociați, în motivarea trimisă clubului, că au acționat cu turpitudine care înseamnă mârșăvie. Asta spune Înalta Curte despre asociații că au făcut promisiuni pe care nu le-au respectat și așa etichetează membrii asociați. Sperăm că la data de 18 octombrie va fi dat un nou termen la procesul de insolvență și va exista în continuare un viitor pentru Pandurii Târgu Jiu”, a precizat directorul clubului, Camilian Floroiu care era convins pe perioada proceselor că autoritățile locale vor veni lângă echipa fanion a Gorjului: „Eu am crezut că la un moment dat cineva chiar va prelua echipa Pandurii. Chiar am crezut că autoritățile se vor trezi și vor spune că e brandul nostru care aduce imagine orașului așa cum aduce și Brîncuși”.

Dar nimeni nu a mai ajutat echipa și asociații au părăsit Pandurii lăsând clubul tot în insolvență. Au spus atunci una dar au făcut cu totul alta, pentru că masca turpitudinii au fost bunele intenții pe care aceștia le anunțau. Atunci când au solicitat intrarea în insolvență a echipei Pandurii, nimeni nu i-a obligat pe membri asociați să semneze angajamentele prin care promiteau susținere financiară clubului pentru a depăși perioada de insolvență. Au semnat de bunăvoie spunând că intenționează să redreseze clubul deși știau încă de atunci că nu o vor face, lucru dovedit de faptele ulterioare. De aceea caracterizarea Înaltei Curți de Justiție se potrivește perfect comportamentului acestora, sinonimele pentru cuvântul latin turpitudine fiind în limba română, tot conform DEX: abjecție, fărădelege, infamie, josnicie, mișelie, mârșăvie, nelegiuire, nemernicie, netrebnicie, ticăloșie.

Galerie foto


Vizualizări: 1,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: