Condamnare pentru gorjeanul cu plantația de cannabis în locuință

Tânărul în locuința căruia a fost găsită o plantație de cannabis și-a aflat sentința. Acesta a fost condamnat de Tribunalul Gorj la o pedeapsă de șase luni de închisoare cu suspendare. În locuința acestuia din satul Vânăta, localitatea Tismana, a fost găsită de pompieri, în urma unui incendiu, o plantație de canabis. Salvatorii au găsit atunci în casă o plantație de canabis și au sesizat autoritățile judiciare. 

Ciprian Drumen este din Târgu Jiu, dar folosea casa mamei pentru a cultiva canabis. Acesta a recunoscut că plantele erau cultivate doar pentr uconsum propriu. „Cu ocazia audierii, inculpatul a declarat că recunoaște săvârșirea faptei de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, însă nu recunoaște fapta de trafic de droguri de risc, menționând că este consumator de cannabis și a consumat în timp ce se afla în Anglia, ocazional, în weekend-uri“, a mai constatat instanța de judecată. 


Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Gorj. Acesta a fost trimis în judecată în primăvara acestui an. 

„La data de 17.12.2020, organele de cercetare penală din cadrul S.C.C.O. Gorj s-au sesizat din oficiu în baza informării I.P.J. Gorj privind identificarea unei posibile culturi de cannabis „indoor” pe raza localității Vânăta, descoperită cu ocazia intervenției la un eveniment, constând în izbucnirea unui incendiu la un imobil tip casă. (...) După secționarea și cântărirea celor 9 (nouă) plante cu cântar de mare precizie marca Digital scale, a rezultat cantitatea de 580 grame masă vegetală verde. De asemenea, cu aceeași ocazie în curtea imobilului nr. 11 din localitatea Vânăta, au fost găsite, printre alte bunuri, un număr de 5 (cinci) lămpi dreptunghiulare marca Phlizon, iar în interiorul imobilului, într-un living alăturat încăperii în care a izbucnit incendiul, au fost identificate deasupra plantelor 5 lămpi marca Phlizon, suspendate în tavan cu spectru horticol special de creștere a acestor plante,  o lampă cu reflector și bec marca Sunmaster de 600W, toate conectate la un transformator metalic de curent.

Au mai fost identificate 4 (patru) pungi din material plastic cu sistem de închidere tip ziplock, conținând  fragmente vegetale tip muguri, de culoare verde-oliv, cu miros specific, însumând cantitatea de 633 grame masă vegetală uscată, 2 (două) pachete sferice ce conțin  fragmente vegetale, tip muguri, de culoare verde-oliv, cu miros specific, însumând cantitatea de 163 grame masă vegetală uscată, o găleată din plastic conținând cantitatea de 290 grame masă vegetală verde, cu miros specific, un dispozitiv de mărunțire tip Grinder metalic, de culoare gri, ce conține fragmente vegetale cu miros specific, 2 (două) pachețele cu foițe“, se arată în materialul de trimitere în judecată.

Vizualizări: 1,968

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: