De ce nu va putea apărea o altă echipă Pandurii!

O nouă echipă care să continue tradiția pandurilor și care să poarte acest nume nu va apărea curând. Chiar dacă ar avea palmaresul, sigla și marca Pandurii, noua echipă s-ar confrunta cu numeroase procese care sunt pe rol cu jucătorii neplătiți de-a lungul timpului.

O echipă nouă care ar dori să ducă mai departe moștenirea celor de la Pandurii ar trebui să preia și activul și pasivul clubului intrat anul trecut în faliment. Numărul mare de procese aflate pe rolul unor instanțe internaționale, cu jucători care nu s-au aflat la masa credală și nu se mai pot înscrie dar vor să își recupereze banii, descurajează orice tentativă de a relua activitatea sub aceleași brand Pandurii, ca și continuatoare a echipei fanion a Gorjului: „Dacă se cumpără palmaresul, sigla și marca, dacă nu ești atent la toate litigiile care sunt pe rol, dacă au scăpat jucători care au câștigat deja la FIFA, la UEFA sau în tribunalul sportiv, s-ar putea să plătească cine va continua. Cine vrea să ia ceva din moștenirea echipei Pandurii trebuie să ia și activul și pasivul, lucrurile merg în această direcție”, a explicat situația fostul președinte de la Pandurii, Marin Condescu, în cadrul emisiunii Sportul Gorjean de la Radio Infinit. 

Fostul președinte s-a arătat sceptic în privința apariției unei noi echipe Pandurii și pentru că autoritățile locale actuale nu își doresc o astfel de echipă: „Nu cred că va mai fi, în perioada imediat următoare, o echipă de fotbal care să continue tradiția de la Pandurii. Clubul Pandurii era un fel de ONG al comunității, nu era o societate comercială. Și atâta timp cât societatea și comunitatea nu își dorește o echipă de fotbal, nu se poate merge mai departe și nu vei putea să faci performanță. Oricât ai vrea să fii de independent, cine nu are o relație bună cu primăria, cu administrațiile locale, nu va putea să meargă mai departe. Aceasta ar fi cheia dar trebuie găsită și finanțarea necesară, pentru că o primărie sau un consiliu județean nu poate susține o echipă. Trebuie să găsească soluții, pentru că Pandurii avea numai din sponsorizări peste un milion de euro pe an. Dar atâta timp cât nu va avea suportul comunității nu va putea exista. Până nu se va forma din nou un colectiv cu oameni care să meargă în aceeași direcție și cu toate instituțiile statului, nu numai în fotbal dar în nici un domeniu, nu se va putea face performanță”.

Pandurii Târgu Jiu avea o tradiție de peste 60 de ani la intrarea în faliment a clubului, fiind echipa fanion a Gorjului. Implicarea politică de la club după anul 2013 a dus însă la distrugerea acestui simbol al comunității, echipa intrând în insolvență în anul 2016, la cererea politicienilor din acea perioadă. 

Vizualizări: 1,816

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: