Se antrenează la Drăguțești și au anulat amicalul cu Dumbrăvița

ACS Viitorul Târgu Jiu a încheiat săptămâna trecută stagiul de pregătire efectuat în afara țării iar acum se pregătește din nou pe terenul de la Drăguțești. Miercuri, echipa pregătită de timișoreanul Călin Cojocaru a anulat amicalul programat la Târgu Jiu cu timișorenii de la CSC Dumbrăvița. 

ACS Viitorul Târgu Jiu nu are acces în baza sportivă de la Târgu Jiu pentru că nu a achitat încă datoriile de anul trecut pentru folosirea stadionului. După un cantonament extern care, cel mai probabil a costat mai mult decât datoria pentru închirierea terenului, ACS Viitorul se antrenează din nou la Drăguțești, acolo unde s-a mai pregătit și în trecut iar consilierii locali spun că nu s-a aprobat folosirea gratis a terenului. 

Înainte de revenirea din cantonamentul de cinci stele efectuat în Serbia, ACS Viitorul anunțase că va juca miercuri un meci amical la Târgu Jiu. „Săptămâna viitoare urmează pentru băieții noștri ultimele două partide amicale înaintea reînceperii campionatului , cu Dumbrăvița (miercuri , 14 februarie) și cu CSM Deva (sâmbătă , 17 februarie). Ambele jocuri vor avea loc la Târgu Jiu”, se arăta pe o pagină a suporterilor care cita, după modul de formulare, un anunț oficial al clubului.

Miercuri însă aceeași pagină anunța că amicalul nu se mai dispută și că nici cel cu CSM Deva, din weekend nu se știe când și unde se va juca: „Amicalul pe care echipa noastră trebuia să îl dispute cu CSC Dumbrăvița a picat. Băieții noștri vor juca în weekend ultima partidă de pregătire dinaintea începerii campionatului , împotriva celor de la CSM Deva. Data și ora disputării acestei partide vor fi anunțate ulterior”. 

Deși are datorii la Târgu Jiu, echipa lui Cojocaru a reușit, înaintea stagiului de pregătire din orașul turistic din Banatul  sârbesc Novi Becej, prin „bunăvoința” unor consilieri locali, care au ignorat deciziile Consiliului Local, să joace un meci amical pe terenul sintetic de la Târgu Jiu.

E destul de greu de explicat de ce consilierii aleg să lase terenul sintetic în paragină și să permită să joace gratis acolo o echipă privată care, în mod normal ar trebui să plătească pentru a se antrena sau a juca. Dacă ar recupera banii de la ACS Viitorul, primăria ar putea aduce terenul sintetic la cerințele impuse pentru a se putea disputa acolo meciurile de juniori din campionatele care se vor relua în curând. 

Vizualizări: 1,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: