De ce nu poate fi schimbat acționariatul de la Pandurii

Membrii asociaţi ai clubului Pandurii care au votat în propriile conduceri ieşirea din asocierea clubului au constatat recent că nu o pot face decât conform statutului clubului. Şi pentru că membri asociaţi sunt cei care au cerut insolvenţa clubului, se pare că aceştia nu pot părăsi asocierea până la ieşirea din insolvenţă.

După ce au semnat, prin reprezentanţii numiţi la clubul Pandurii, o mulţime de documente care au prejudiciat clubul, asociaţii au cerut apoi insolvenţa, iar acum vor să plece definitiv din asociere. Prin ceea ce fac acum, cerând oficial părăsirea clubului, asociaţii de fapt confirmă faptul că au dorit falimentul, iar instanţele abilitate se pot sesiza oricând asupra acestui aspect.

Judecătoria Târgu Jiu a respins o primă cerere a asociaţilor de a părăsi clubul, fostul preşedinte Marin Condescu spunând deja de mai mult timp că aceştia nu pot părăsi Pandurii în orice condiţii. „Domnii care reprezintă instituţiile care au vrut să se retragă din asocierea de la Pandurii se poartă în continuare cu echipa Pandurii ca şi cum ar fi o slugă a lor. Cred că au drepturi depline şi nu pot să înţeleagă încă faptul că acest club este o entitate, care are patrimoniul său şi responsabilităţile sale, şi au crezut că, dacă hotărăsc în forurile dânşilor de conducere e valabil totul pentru toată lumea. E un abuz de putere de neimaginat, dar şi o ştiinţă prostească a celor care îi îndrumă spre direcţia aceasta”, a precizat fostul preşedinte din perioada de glorie a echipei Pandurii şi cel care a contribuit la promovarea pandurilor în Liga 1.

Condescu a explicat că ieşirea din asociere se poate face în anumite condiţii legale: „Dacă vor să iese din asociaţie trebuie să fie conform statutului clubului Pandurii Târgu Jiu şi nu conform propriilor regulamente de organizare. Pandurii Târgu Jiu nu are nimic comun nici cu Codul Administrativ şi nici cu regulile după care se conduc unităţile economice, are propriul său statut aprobat de tribunal, totul este legal şi după acesta este judecat”.

Cert este că solicitarea de retragere din acționariat a asociaţilor nu a fost în conformitate cu actul constitutiv al Clubului Pandurii Târgu Jiu. Pe principiul aplicat la Pandurii de membri asociaţi, în perioada 2014 – 2017, oricine poate face un club, poate promite că va da bani, semnând chiar şi documente în acest sens şi angajând jucători, antrenori şi cheltuieli enorme, şi apoi să ceară insolvenţa, fără să aloce nici un ban din cei pentru care a semnat să fie cheltuiţi, prin reprezentanţii în conducerea clubului.

Clubul Pandurii a avut norocul să poată funcționa, chiar și în acele condiții, în care asociații nu s-au achitat de obligații, datorită banilor proveniți din vânzarea unor jucători care evoluaseră înainte de 2014 la Târgu Jiu, și pentru care, fosta conducere de la Pandurii, păstrase, prin contracte benefice, procente dintr-o eventuală vânzare viitoare. Și au fost numeroase cazuri de astfel de jucători cum sunt Chiricheș, Pintilii, Maximm, Eric de Oliveira sau Nistor.

Vizualizări: 1,170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: