De câte grupuri de gaze este nevoie pentru a angaja salariații CEO

Planurile ambițioase de construire a unor grupuri pe gaze, printr-un parteneriat CE Oltenia-OMV- Tinmar, au creat mari așteptări în rândul populației, dar și al lucrătorilor din industria energetică, mai ales în contextul în care întreaga economie se confruntă cu provocările unei tranziții energetice.

Cu toate acestea, există o realitate care nu poate fi ignorată: grupurile pe gaze vor prelua extrem de puțin personal din cel rămas la CEO. 


Compania are acum circa 11.000 de salariați, iar până la finalul nului ar trebui șase rămână 7.700. Într-un grup pe gaze, dacă el va fi realizat, ar putea lucra 70 de oameni. „Un grup nou pe gaze, din punct de vedere al personalului, așa cum este grupul de la OMW care are o capacitate de 820 de MW, are un număr de angajați cu personal administrativ cu tot de 75 de salariați. Ceea ce este important pentru sistemul energetic românesc și pentru salariații Complexului Energetic Oltenia este ca producția de energie pe bază de cărbune să continue mult timp de acum încolo, chiar dacă există acest plan de restructurare”, afirmă președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.

În aceste condiții, ar fi nevoie de zeci de grupuri și parcuri fotovoltaice care să preia angajații companiei.

Vizualizări: 2,275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: