Cumpără dezinfectanți de 65 de mii de lei

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj cumpără materiale de protecție anti-Covid de peste 65 de mii de lei. Echipamentele de protecție și substanțele dezinfectante vor fi distribuite în centrele aflate în subordinea instituției.

DGASPC Gorj va achiziționa consumabile medicale de unică folosinţă pentru protecție anticovid și dezinfectanti pentru unităţile de asistenţă socială județ.

Valoarea contractului este de circa 66 de mii de lei. În ultima săptămână, au fost confirmate 18 cazuri de infectare cu coronavirus în cadrul DGASPC Gorj. Potrivit instituției, este vorba despre 9 beneficiari și 9 angajați care își desfășoară activitatea în servicii sociale diferite. Toate cele 18 persoane pozitive sunt în stare bună, prezentând simptome ușoare ale bolii.

DGASPC Gorj testează săptămânal angajații și beneficiarii, atât copii, cât și adulți nevaccinați, precum și pe cei care prezintă simptome specifice infectării cu Covid. La momentul actual, sunt vaccinați 93% dintre beneficiarii eligibili pentru vaccinare, cu precizarea că procentul la beneficiarii adulți se apropie de 100%, trei dintre ei având contraindicații la vaccinarea anti-Covid.

Angajații din centrele rezidențiale subordonate DGASPC Gorj sunt vaccinați în proporție de 83%, potrivit instituției.

Vizualizări: 669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: