Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Cum se manifestă alergia la frig

De regulă alergiile se manifestă primăvara sau vara însă iarna poate apărea o afecțiune dermatologică denumită alergie la frig.  Unele persoane pot dezvolta unele afecțiuni în urma expunerii la frig. 

Alergia la frig este de fapt un tip de urticarie deoarece nu are la bază un alergen. Termenul de urticarie la frig acoperă o serie mai mare de afecțiuni. 

Alergia la frig poate apărea din mai multe cauze, cum ar fi: moștenire genetică, infecții, boli virale sau boli autoimune. Din cauza alergiei la frig, corpul uman secretă în sânge histamină ca reacție la temperaturile scăzute. 

Buzele crăpate, caracterizate prin fisuri și scuame, se regăsesc printre manifestările alergiei la frig. În cazul acesta, se poate încerca folosirea tratamentului cu vaselină. Vaselina se aplică seara într-un strat gros pe buze, care se menține până dimineața.

Urticaria cauzată de alergia la frig este urmată de umflături supradenivelate, care de cele mai multe ori, provoacă senzații de mâncărime și înroșirea pielii. De regulă, dispar într-o anumită perioadă de timp, atunci când întrerupi contactul cu alergenul care o cauzează, adică frigul.

Este foarte complicat de gestionat urticaria pentru persoanele care au alergie la frig. Acestea trebuie să evite frigul, ceea ce este foarte dificil, și alimentele reci. Inclusiv vara, dacă vor să intre în piscină și apa are o temperatură scăzută rece, poate determina o scădere a tensiunii arteriale și o reacție foarte severă. Drept urmare, este foarte greu de manageriat un pacient, care are o urticarie la rece.

Vizualizări: 647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: