Cum motivează elevii și liceul din Tismana că sunt pe lista rușinii

Pandemia, războiul, cutremurele. Pe seama acestor evenimente au pus elevii din Tismana lipsa de rezultate la examenul de Bacalaureat din această vară. La prima sesiune, niciun elev nu a reușit să promoveze liceul, punând pentru prima dată în ultimii ani liceul din Tismana pe lista celor cu zero promovați la examenul de Bacalaureat.

La Liceul Tehnologic din Tismana, au fost 11 elevi care s-au înscris la Bacalaureat. Doi nu au mai aparut la examen pentru că au plecat să muncească în străinătate, iar ceilalți 9 care au participat la probe nu au reușit să ia media 6.

Gabriel, un elev care nu a promovat Bacalaureatul, a declarat într-un interviu pentru Pro TV: „Fiind și războiul, fiind și pandemia... asta ne-a fost foarte greu să învățăm”.

Directorul liceului, Valeria Neamțu, a rămas mută când a văzut primele rezultate. Spune că îi știa de elevi buni: „Au avut note bune, au fost chiar cu burse de merit”.

Nu are nimic să le reproșeze profesorilor care le-au predat elevilor la clase și este de părere că vina ar fi toată a adolescenților care „poate nu au luat-o ei chiar așa în serios”.

Vizualizări: 1,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: