Cum i-a scăpat porumbelul primarului Romanescu în direct la radio

Să moară și capra vecinului! Acesta pare să fie crezul edilului Marcel Romanescu. După ce autoritățile au fost acuzate că au ucis în mod barbar 60 de câini din padocul municipalității, forțele de ordine au făcut descinderi și la padocul privat situat în apropiere de adăpostul public. Deși intervenția e cusută cu ață albă și e motivată de sesizări făcute la Poliția Animalelor, în realitate, scandalul pare că a fost întors și spre ONG-ul care are grijă de sute de câini. 

Porumbelul i-a scăpat chiar primarului Romanescu în direct la un post local de radio: „Dragilor, voi v-ați făcut treaba?”, i-a întrebat primarul pe cei de la asociația privată.

“Tratăm în mod diferențiat? Asociația privată Pro Animals vine și zice să venim să protestăm împotriva Primăriei Târgu Jiu! Dragilor, dar voi v-ați făcut treaba? Eu nu acuz pe nimeni. Trebuie să continuăm să vedem dacă s-au produs atrocități și în padocul privat sau doar să sesizăm ce se întâmplă în padocul pe care îl deține primăria. Să le gândim corect și unitar! Când facem cercetări pentru ce s-a întâmplat la primărie, să luăm în calcul și declarațiile acelei angajate care a plecat din centrul privat și a spus cum au fost omorâți câinii. Dacă există un cimitir al animalelor moarte nedeclarate acolo, haideți să-l vedem”, a declarat Marcel Romanescu într-o emisiune la Radio Accent.

Patricia Paraschiv, medicul veterinar care se ocupă de câinii din padocul Pro Animals, a ajuns la spital în urma descinderilor, simțindu-se hărțuită de modul în care au intervenit autoritățile. Culmea, la verificări, a venit și un veterinar angajat în asociația pentru Protecția Animalelor, din subordinea Consiliului Județean, care a fost martor la eutanasierea celor 60 de câini. Întrebat dacă e adevărat, acesta a început să râdă.

Primarul Marcel Romanescu a declarat că patrupezii care au fost eutanasiați la Târgu Jiu erau și de peste 300 de zile în padoc, că există o Hotărâre de Consiliu Local în care scrie că animalele fără stăpân pot sta în adăpost până la patru luni. Cazul a șocat toată țara și peste 13 mii de oameni au semnat o petiție online prin care cer să nu mai fie ucise animalele fără stăpân. 

Vizualizări: 3,128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: