CSM Târgu Jiu, învinsă greu de liderul din Ungaria în cupa EHF!

CSM Târgu Jiu a pierdut prima confruntare din Grupa D a EHF European League. În sala UMF Arena din Mosonmagyarovari, gazdele de la Mothers KC s-au impus cu scorul de 33-27, la pauză scorul fiind 16-14.

Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache a oferit o replică solidă liderului din Ungaria și nu a cedat ușor chiar dacă diferența dintre cele două echipe este una foarte mare din punct de vedere al lotului, al locului din clasament și mai ales al bugetului. 

Cu această ocazie CSM Târgu Jiu a marcat un moment de referință în istoria clubului, respectiv debutul în grupele EHF European League. Handbalistele lui Liviu Andrieș au făcut un meci foarte bun în Ungaria, la prima partidă din Grupa D a EHF European League. La debutul în grupele unei competiții europene, CSM Târgu Jiu a jucat cu mult curaj și cu ambiție în fața unei echipe aflată la al treilea sezon consecutiv în cupele europene și care conduce în acest moment liga din Ungaria. 

Echipa din Târgu Jiu a început meciul cu mult curaj  iar primul gol al CSM Târgu Jiu a fost reușit de Iuliia Andriichuk, cea mai nouă achiziție a echipei. La pauză, tabela din UMF Arena arăta Motherson – CSM Târgu Jiu, scor 16-14, la capătul unei prime reprize în care echipa pregătită de Liviu Andrieș a dat o replică extrem de solidă liderului din Ungaria, cu care a jucat de la egal la egal. 

CSM Târgu Jiu nu a renunțat la luptă nici în partea a doua a meciului dar a cedat pe final de meci gazdele reușind să încheie partida la scorul de 33-27. 

Următorul meci din grupă se va disputa săptămâna viitoare, la Târgu Jiu, contra grupării spaniole Costa del Sol Malaga.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(15 intervenții), Andreea Chetraru(1 intervenție), Elena Marica Bercu– Bianca Ștefania Chiriță, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 4g, Andreea Mihart, Mirabela Coteț 2g, Ira Zinatullina 2g, Andreea Chiricuță 3g, Laura Moldovan 5g, Ana Maria Lopătaru 3g, Florența Ilie 1g, Iuliia Andriichuk 3g, Ana Cătălina Ciolan 4g, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

????? ?

Duminică, 14 ianuarie 2024

Ora 12.00

Sala Sporturilor din Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu – Costa del Sol Malaga

Galerie foto


Vizualizări: 837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: