CSM Târgu Jiu a transferat un portar cu experiență

CSM Târgu Jiu a anunțat perfectarea unui nou transfer la echipa de handbal. Bianca Andreea Chetraru, care evoluează pe postul de portar, a semnat cu CSM Târgu Jiu pentru următoarele două sezoane. 

Handbalista de 22 de ani a evoluat sezonul trecut la CSM Slatina și este un portar cu experiență în handbalul feminin. În Liga Florilor, Andreea Chetraru a evoluat timp de 3 sezoane și la SCM U Craiova. ”Mi-am dorit să lucrez cu oameni profesioniști și determinați și am decis să vin la Târgu Jiu”, a declarat Andreea Chetraru, pentru CSM Târgu Jiu.

Conducerea clubului este tot mai aproape de definitivarea lotului pentru sezonul 2023-2024. Cu o săptămână înainte de reunirea lotului pentru demararea pregătirilor în vederea noului sezon, CSM Târgu Jiu și-a întărit astfel și ”poarta” cu o jucătoare tânără dar care are la activ patru sezoane în Liga Florilor. 

În 2019, Andreea Chetraru a fost cooptată de SCM U Craiova, echipă la care a și debutat la nivel de senioare. A evoluat timp de 3 sezoane la echipa din Bănie, în perioada 2019-2022. După cei trei ani petrecuți în Craiova, Andreea a trecut pentru sezonul 2022-2023 la CSM Slatina, iar din vara acestui an a trecut la CSM Târgu Jiu, a anunțat csmtargujiu.ro.

Născută pe 5 decembrie 2000, Andreea Chetraru a început să joace handbal în orașul natal, la Călărași, unde şi-a petrecut prima parte a junioratului la Clubul Sportiv Şcolar Călăraşi. Cu echipa de junioare III a clubului a câştigat în 2014 campionatul naţional rezervat acestei categorii de vârstă şi-a fost desemnată doi ani la rând cel mai bun portar al întrecerii. În aceeaşi perioadă a fost selectată în echipa naţională de cadete a României. În 2016 a ajuns la echipa de junioare a CSM Bucureşti şi a fost inclusă şi în câteva programe de pregătire ale echipei de senioare a clubului. În 2017, Chetraru a fost chemată la echipa naţională de junioare a României, cu care a câştigat medalia de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European, desfăşurat în Ungaria, la Gyor. 

În 2017 a luat parte la Campionatul European pentru Junioare, desfăşurat în Slovacia, unde echipa naţională a României s-a clasat pe locul al 7-lea. În 2018 a participat la Campionatul Mondial pentru Junioare din Polonia, unde echipa României a terminat pe locul al 9-lea. În anul 2019, Chetraru a fost convocată la echipa de tineret a României, cu care a participat la Trofeul Carpaţi pentru junioare şi tineret.

Vizualizări: 1,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: