CSM Târgu Jiu a învins Steaua de două ori într-o săptămână

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu are deja două victorii după debutul în meciurile din play-out. Gorjeni au reușit să învingă de două ori Steaua București în ultima săptămână în dubla care a avut loc în Capitală.

Jucătorii de la CSM Târgu Jiu au parte de un Paște mai liniștit după cele două victorii din ultimele zile înregistrate pe terenul celor de la Steaua București.

După ce a învins marți, în primul meci al dublei întâlniri cu steliștii, gorjenii s-au impus dramatic și în cea de-a doua întâlnire a săptămânii cu cei de la Steaua, reușind să obțină victoria la chiar ultima aruncare a jocului.

Succesul este considerat a fi unul vital în lupta pentru menținerea în Liga Națională de Baschet Masculin a formației gorjene. Scorul a fost 91-92, și, în urma acestui rezultat mută seria de meciuri la Târgu Jiu, cu un avantaj de 2-0.

„Meciul al doilea cu Steaua a stat sub semnul echilibrului iar cele două echipe s-au succedat la conducere, dar niciuna dintre formații nu a reușit să se distanțeze la mai mult de 4 puncte. De altfel, după primele 10 minute, bucureștenii conduceau cu 30-24. Sfertul doi a urmat, în linii mari, același scenariu după ce gorjenii au condus de cinci ori pe tabelă, au reușit să câștige perioada la limită, 21-20, dar scorul pauzei a fost tot în favoarea gazdelor, 50-47.

Echipa din capitală s-a distanțat în sfertul al treilea, grație pivotului James Farr care a reușit trei triple în decurs de câteva minute, iar “militarii” au luat avans, 74-61. În ultimul sfert pentru CSM au urmat cele mai nebune 10 minute ale sezonului. Kresimir Basic și-a capacitat elevii care au redus treptat din ecart. La rampă a ieșit Shamiel Stevenson cu două “trițe” și un three-point play, iar gorjenii erau la doar trei puncte distanță, 82-79. Alte două aruncări din afara semicercului semnate de Anthony Durham și Porter Troupe i-au dus pe alb-albaștri la conducere cu 75 de secunde înainte de final, 86-87. S-a mers “cap la cap”, până când Vlad Negoițescu a pus mingea în coș pentru amfitrioni. 91-89 cu două secunde rămase din timpul regulamentar. Antrenorul Basic a solicitat time-out, schema CSM-ului l-a lăsat liber pe Porter Troupe în afara semicercului, iar căpitanul nostru nu avea cum să rateze o asemenea oportunitate. Aruncarea sa a bătut sirena, iar CSM va căuta succesul decisiv la Târgu Jiu”, a informat csmtargujiu.ro în cronica acestui joc care poate însemna mult pentru echipa din Târgu Jiu.

Vizualizări: 470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: