Croitorie, iar acum spălătorie la Spitalul Judeţean. Capotă: Facem economii!
Serviciul de spălătorie al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va fi internalizat. Unitatea medicală renunţă la serviciile oferite de un privat şi îşi face propria spălătorie. Cheltuielile se vor reduce la jumătate, dă asigurări managerul interimar Gigel Capotă.
Spălătoria va funcţiona la demisolul clădirii administrative de la Spitalul 700, iar investiţia va fi realizată din fonduri proprii. Circa 700 de mii lei este suma pe care Spitalul Judeţean o plăteşte anual către o firmă privată pentru serviciile de spălătorie. „Intenţia mea este tot pentru a reduce din cheltuielile de funcţionare pe anumite segmente şi pentru a putea veni cu economiile respective pentru a creşte cheltuielile de funcţionare pe segmentul medicamente, materiale sanitare, dezinfectaţi, tot ceea ce este necesar actului medical. Am făcut un studiu de fezabilitate privind internalizarea serviciului de spălătorie. Asta mai ales că am luat hotărârea să avem croitoria noastră prin care deja am început să facem lenjeriile pentru paturile din spital, plus anumite câmpuri sterile”, a declarat Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.
Unitatea medicală va achiziţiona maşini de spălat, inclusiv din cele cu barieră septică, dar şi instalaţii de călcat. „Preconizez că începând cu luna aprilie vom începe activitatea la spălătoria spitalului. Colaborarea cu firma care asigură aceste servicii se va încheia. Pentru că toate aceste contracte le-am prelungit până în momentul în care voi încheia contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, până la 31 martie. Personal avem, este relocat la alte servicii, aşa cum am avut şi pentru croitorie. Dacă va fi nevoie, vom mai şi angaja. Vă spun că vor fi mari economii la acest capitol. Din estimările noastre, cheltuielile se vor reduce la jumătate”, a mai spus Gigel Capotă.
CROITORIE
La croitoria spitalului se vor confecţiona, în curând, pijamale pentru pacienţi şi echipament pentru întreg personalul unităţii. Maternitatea a fost prima secţie care a beneficiat de lenjerie creată de croitoresele spitalului.