Cine a plănuit un atac terorist la concertele lui Taylor Swift din Viena!

O amenințare gravă la adresa securității, așa spune cancelarul austriac, a determinat autoritățile să anuleze trei concerte ale lui Taylor Swift, la Viena. Primul urma să aibă loc săptămâna trecută pe cel mai mare stadion din capitala austriacă.

Doi suspecți au fost arestați, iar unul dintre ei, un austriac de 19 ani, a recunoscut că plănuia un atac sinucigaș cu explozibili și cuțite. 

„Din cauza confirmării de către oficialii guvernamentali a unui atac terorist planificat la Stadionul Ernst Happel, nu avem altă opțiune decât să anulăm cele trei concerte, pentru siguranța tuturor”, au transmis organizatorii.

A fost o „dezamăgire amară pentru toți fanii”, dar situația a fost „foarte gravă”, a declarat cancelarul austriac Karl Nehammer, adugând: „Mulțumită cooperării intensive a poliției noastre și cu serviciile străine, amenințarea a fost descoperită din vreme, combătută și o tragedie a fost prevenită”.

Potrivit presei, austriecii au fost ajutați semnificativ de serviciile de informații ale Statelor Unite. Doi indivizi au fost arestați sub suspiciunea că plănuiau un atac terorist inspirat de gruparea teroristă Stat islamic, după ce s-au radicalizat prin intermediul Internetului.

Franz Ruf, Directorul General pentru Securitate Publică: „Un cetățean austriac în vârstă de 19 ani a fost arestat la Ternitz, un alt suspect a fost arestat la Viena. Tânărul de 19 ani a jurat credință față de gruparea Stat islamic la începutul lunii iulie”.

Austriacul de 19 ani cu rădăcini din Macedonia de Nord, este considerat principalul suspect, el colaborând îndeaproape cu un tânăr în vârstă de 17 ani.

În timpul perchezițiilor la domiciliul celui mai mare, din orășelul Ternitz, investigatorii au descoperit arme și substanțe chimice, pe care tânărul le-ar fi furat de la laboratorul unde lucra.

Franz Ruf, Directorul General pentru Securitate Publică: „În cursul investigațiilor, am descoperit lucrări de pregătire și am constatat, de asemenea, că făptuitorul, tânărul de 19 ani, s-a concentrat asupra concertului sau concertelor lui Taylor Swift”.

Potrivit unor surse din anchetă, el plănuia un atac sinucigaș în care să omoare cât mai mulți oameni, cu cuțite și macete, și cu explozibil, în fața stadionului.

Galerie foto


Vizualizări: 1,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: