Cornulețe pufoase cu nucă și gem
Cornuleţele sunt dulciuri tradiţionale realizate de regulă în perioada de iarnă, atunci când gospodinele au la îndemână untura proaspătă necesară pentru această reţetă. Se pot umple cu nucă sau gemuri de fructe ori rahat.
Ingrediente: 1 cub de drojdie mic, 1 ou, 250 g untură, 125 ml apă minerală, făină, coajă de lămâie, sare, gem, nucă de cocos, miez de nucă.
Mod de preparare: Într-un bol turnăm făina şi adăugăm oul, untura, apa minerală, drojdia, sarea, coaja de lămâie și amestecăm foarte bine. Lăsăm aluatul la dospit 60 de minute. Întindem apoi aluatul obținut într-o foaie subțire.
Cu ajutorul unui cuțit, tăiem triunghiuri pe care le tapetăm cu gem sau miez de nucă. Formăm cornulețele și le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenesc frumos. La final decorăm cu nucă de cocos sau zahăr pudră.