Prăjitură cu cremă de lămâie

O reţetă de prăjitură foarte simplă, dar şi foarte gustoasă, perfectă pentru o zi festivă, este prăjitura cu cremă de lămâie. De regulă nu lipseşte de pe masă de sărbători şi este o prăjitură cu care nu veţi da greş.

Prăjitura cu cremă de  lămâie este formată din straturi subţiri de blat alternate cu straturi de cremă de lămâie. Se realizează ceva mai greu pentru că trebuie coapte mai multe foi, deci veţi avea nevoie de mai multe tăvi mari.

Ingrediente pentru cremă: suc de lămâie, 300 g zahăr, 60 g făină, 500 ml lapte, 350 g unt.

Ingrediente pentru blat: 3 ouă, 50 ml lapte, 1 plic praf de copt, 850 g făină, 250 g zahăr, 250 g unt.

Modul de preparare: Într-un bol amestecăm toate ingredientele pentru blat. Mixăm bine până la omogenizare şi apoi întindem aluatul obținut în 5 foi egale,  cât mai subţiri, pe care le așezăm în tăvi de copt. Coacem fiecare foaie la temperatura de 190 de grade, timp de 10 minute.

Pentru cremă, turnăm făina într-un vas. Adăugăm 100ml de lapte și amestecăm bine, pe foc mic. După omogenizare, luăm vasul de pe foc. Adăugăm untul, zahărul, sucul de lămâie și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

Tapetăm foile cu crema obținută și suprapunem până formăm prăjitura. La final, decorăm cu zahăr pudră.

Vizualizări: 2,780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: