Budincă de griș cu zahăr ars

Budinca de griş cu zahăr ars este un desert pe care nimeni nu îl va refuza, mai ales dacă punem deasupra şi câteva fructe de pădure proaspete. Este un desert de inspiraţie grecească, dar este delicios şi a fost adaptat cu succes în multe alte ţări.

Grişul cu lapte, în combinaţie cu zahărul ars dau acestei budinci o savoare aparte, iar dacă e garnisită cu fructe de pădure va fi pe placul tuturor.

Ingrediente: 1 litru de lapte, 1 ceaşcă de griş, 15 linguri de zahăr, 2 ouă, 50 g unt, coaja de la o lămâie.

Mod de preparare: Se fierbe în clocot laptele, cu 10 linguri de zahăr şi coaja de lămâie.

Se adaugă grişul, în ploaie, amestecând tot timpul cu telul.  Când grişul s-a umflat, se lasă să se răcească şi  se adaugă untul şi gălbenuşurile.

Albuşurile se bat spumă şi se adaugă în griş.

Separat se ia o cratiţă şi se pune restul zahărului, cele 5 linguri, şi se caramelizează pe foc iar când s-a rumenit se ia de pe foc şi se răsuceşte ca să îmbrace pereţii cratiţei.

Se lasă să se răcească şi se adaugă grişul, apoi se aşează într-o tavă cu apă clocotită şi se dă la cuptor până se rumeneşte deasupra.

Se lasă să se răcească şi apoi se poate răsturna pe o farfurie mai mare.

Vizualizări: 1,736

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: