Chec cu iaurt şi lămâie
Checul este prăjitura pe care o realizează cel mai des gospodinele pentru că nu necesită prea multe ingrediente şi se poate prepara foarte repede. Reţeta de chec cu lămâie și iaurt este rapid de realizat.
Pentru checul cu lămâie şi iaurt nu aveţi nevoie de mai mult de 30-35 de minute pentru a-l prepara, inclusiv cu coacerea acestuia.
Ingrediente: 4 ouă, 125 ml iaurt, 400 g zahăr, 750 g făină, 250 ml ulei, coajă de lămâie, 1 linguriță suc de lămâie, sare, 1 linguriță praf de copt.
Mod de preparare: Într-un bol, amestecăm ouăle cu zahărul şi adăugăm uleiul, sucul de lămâie, iaurtul și amestecăm bine până la omogenizare.
Adăugăm făina, coaja de lămâie, praful de copt și mixăm bine.
Turnăm aluatul într-o tavă de copt tapetată cu făină și coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 25 de minute.
La final, decorăm cu glazură de ciocolată și zahăr pudră.