Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Contracte de muncă pentru cei mai buni elevi. Angajări și la UM Sadu!

Uzina Mecanică Sadu și Colegiul Național „Mihai Viteazul” au încheiat un parteneriat prin care sprijină viitorii absolvenți de școală profesională să-și găsească un loc de muncă. Practic, UM Sadu s-a angajat să încadreze în muncă cei mai buni absolvenți ai specializării de strungar. Colegiul Național „Mihai Viteazul” oferă, la rându-i, facilități pentru absolvenții de clasa a VIII-a care aleg să facă o școală profesională în această unitate de învățământ.

Începând cu anul școlar 2017-2018, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Bumbești Jiu va funcționa o clasă cu dublă specializare pe învățământul profesional. Ar fi primul an când specializarea de strungar este introdusă în școală și oferta ar putea fi de nerefuzat pentru tinerii absolvenți. „Ne propunem să dăm drumul la o clasă cu două specializări diferite, una pe tinichigiu-vopsitor auto și alta pe strungar. Pe strungar avem contracte cu UM Sadu și România Hidroservice Târgu Jiu. Dumnealor au spus că vor și angaja elevi după ce termină școala. Pe tinichigiu-vopsitor auto avem la fel contracte cu cinci service-uri din Târgu Jiu și unul din Sadu. Ca și număr de elevi înseamnă 28 de elevi în total. Sperăm ca de anul viitor să se schimbe lucrurile, având în vedere că au promisiuni ferme de angajare”, a spus Aurelia Luben, directorul Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Bumbești Jiu.

„Ducem mare lipsă de meşteri”

Până acum, la Sadu funcționa doar specializarea tinichigiu-vopsitor auto, însă cum Uzina Mecanică are nevoie de tineri pregătiți, unitatea a și semnat parteneriatul. „Eu le-am spus că o să facă practică la mine și apoi o să angajez cel puțin zece absolvenți, m-am angajat să fac lucrul acesta. Cei mai buni dintre ei. Dacă știu că au loc de muncă asigurat, după trei ani poate vin și se înscriu mai mulți. Ducem mare lipsă de meșteri, ei toți vor la facultate în loc să învețe să mai facă și câte o meserie”, a spus Nicolae Dijmărescu, directorul UM Sadu. 

Facilități de cazare

O altă veste bună ar fi aceea că unitatea de învățământ din Sadu dispune la momentul actual și de un cămin și o cantină complet renovate pe fonduri europene. Aici, elevii care fac naveta vor putea din toamnă să beneficieze de cazare gratuită timp de cinci ani și poate chiar de o masă caldă pe zi. Căminul și cantina au o capacitate de 50 de locuri, iar dotările sunt impresionante, spune conducerea unității școlare. „Proiectul a fost încheiat în noiembrie 2016, însă am avut decât patru elevi care au solicitat cămin și nu putem funcționa numai cu atât, pentru că nouă ne trebuie pedagog, îngrijitor de noapte și atunci este evident că avem nevoie de un număr mai mare de elevi pentru așa ceva. Sperăm ca de anul viitor să avem solicitări mai multe, pentru că este păcat să nu beneficieze de dotările existente”, ne-a declarat Aurelia Luben, directorul Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Bumbești Jiu.

În cazul în care vor fi solicitări, conducerea școlii va încerca să găsească sponsori pentru a le oferi elevilor cazați și o masă caldă pe zi.

Vizualizări: 1,036

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: