Consilierii online de la Târgu Jiu se plâng că muncesc prea mult: "Ar fi preferat să-și dea demisia"

De când a început pandemia, consilierii locali de la Târgu Jiu și nu numai votează proiectele online. Tot pe internet se fac si dezbaterile pe propunerile de hotărâri locale și deși pandemia s-a dus, obiceiurile rămân și ședințele de Consiliu Local continuă să aibă loc la Târgu Jiu în format online. 

Edilul susține că sunt prea multe întruniri la care să fie solicitați aleșii locali și unii chiar i-au transmis că dacă ar fi fost chemați fizic la primărie de câte ori a fost nevoie să analizeze vreun proiect, ar fi preferat să-și dea demisia. 

E, totuși, greu de crezut că prezența la aceste ședințe ar fi o misiune atât de dificilă pentru aleșii locali care nu fac, de altfel, muncă de voluntariat la primărie, ci sunt remunerați pentru asta. 

"De un an și jumătate, nu avem doar două ședințe. Ședințele de comisii și ședința ordinară. Avem cel puțin cinci ședințe pe lună. O parte din colegii mei din PNL, nu i-am consultat pe cei din PSD sau din celelalte formațiuni, îmi spuneau că dacă cumva i-aș fi forțat să vină de fiecare dată în format fizic, ar fi preferat să-și dea demisia", a declarat primarul Marcel Romanescu. 

Ședințele de Consiliu Local vor continua să aibă loc tot online și de acum înainte chiar dacă pandemia a trecut. Edilul spune că, în acest fel, consilierii locali își pot face treaba și la locul lor de muncă, de altfel, tot job-uri la stat în majoritatea cazurilor. 

"Marea majoritate a consilierilor locali, în momentul de față, desfășoară și o altă activitate de pe urma căreia câștigă un salariu. Gândiți-vă ce ar fi însemnat să-i aduci în format fizic în sala de consiliu în condițiile în care tehnologia a avansat, își pot exprima în mod liber votul și pot să rămână și la locul de muncă unde își desfășoară activitatea. Legea le permite acest lucru", a mai spus edilul într-un interviu pentru TV Sud.

Vizualizări: 1,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: