Concurs pentru ocuparea funcțiilor de președinte la instanțele judecătorești din Gorj

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat organizarea unui concurs pentru ocuparea a 127 de funcții de președinte la diverse instanțe din țară, inclusiv la curțile de apel, tribunale, tribunale specializate, judecătorii și instanțe militare. Concursul vizează atât funcțiile deja vacante, cât și cele care urmează să se elibereze până la data de 9 ianuarie 2025.

În județul Gorj, concursul va include selecția pentru pozițiile de președinte la Judecătoriile Motru și Novaci. În prezent, aceste funcții sunt ocupate prin delegare de judecătorii Ștefan Aldulescu la Motru și Elena-Larisa Bucur la Novaci.

Judecătorii interesați să candideze pentru aceste funcții pot depune cererile de înscriere până la 11 septembrie 2024. Proiectele privind exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere trebuie depuse până la data de 25 septembrie 2024.

Concursul se va desfășura conform unui calendar stabilit de CSM, care include mai multe etape. Prima etapă va avea loc pe 5 octombrie 2024, când candidații vor fi supuși unei testări psihologice scrise. Aceasta va fi urmată de un interviu psihologic, programat între 7 și 10 octombrie, în cadrul căruia se vor evalua capacitatea de a lua decizii, asumarea răspunderii și rezistența la stres.

În perioada 22-31 octombrie 2024, candidații vor susține proiectele referitoare la exercitarea atribuțiilor de conducere, iar pe 16 noiembrie va avea loc testarea scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane. Rezultatele finale ale concursului vor fi anunțate pe 4 decembrie 2024.

Conform CSM, calendarul concursului este estimativ și poate fi modificat în funcție de numărul candidaților înscriși. Pentru a fi eligibili, judecătorii trebuie să fi obținut calificativul „foarte bine” la ultima evaluare profesională, să nu fi fost sancționați disciplinar în ultimii trei ani, să fi lucrat cel puțin un an la instanța pentru care candidează și să îndeplinească cerințele de vechime în muncă.

Vizualizări: 2,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: