Bilanțul IJJ Gorj: 69 de sancțiuni aplicate în cateva zile

În perioada 15-18 august, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” Gorj au desfășurat acțiuni pentru asigurarea ordinii și siguranței publice la manifestările cultural-artistice și religioase organizate în județ. Echipele de jandarmi au acționat atât independent, cât și în cooperare cu alte structuri, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Pe durata acestor misiuni, nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.950 lei. Sancțiunile au vizat comportamente precum adresarea de injurii și expresii jignitoare, tulburarea ordinii și liniștii publice, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, parcarea ilegală în fondul forestier și plimbarea câinilor periculoși fără botniță. De asemenea, în cooperare cu Poliția, au fost constatate 12 infracțiuni, implicând 11 autori.

Jandarmii au efectuat și 63 de verificări în aplicația eDAC și au recepționat 141 de apeluri prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SNUAU) 112, în ascultare colectivă.

Pe lângă aceste activități, jandarmii montani din Rânca, Runcu și Tismana au fost implicați în informarea, îndrumarea și acordarea de asistență turiștilor prezenți în aceste zone.

Jandarmii reamintesc populației că pot solicita sprijinul acestora, fie direct, fie prin apelarea numărului unic de urgență 112, atunci când este necesar.
 
 

Vizualizări: 464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: