Conacul din Gorj, devenit vedetă de film

Un conac tradițional din Gorj l-a fermecat pe celebrul jurnalist Charlie Ottley, care a lansat recent noua serie din Flavours of Romania. Conacul din Baia de Fier ar fi trebuit să-l găzduiască doar câteva zile, dar după ce a aflat despre frumusețile din împrejurimi și a vizitat câteva locuri, și-a schimbat planurile și a rămas în localitate două săptămâni. 

Așa Baia de Fier, Polovragi, Novaci, Rânca și Transalpina au devenit platouri de filmare pentru echipa de la Flavours of Romania. Charlie Ottley a descoperit locuri puțin promovate, dar cu potențial turistic uriaș, iar faptul că locații din Gorj, din inima Olteniei, au apărut în seria care promovează locuri din Oltenia de sub munte nu face decât să aducă în zonă și mai mulți turiști. 

Mihai Olaru i-a fost gazdă lui Charlie Ottley și, în același timp, a fost și cel care l-a convins că locurile din Gorj merită să fie dezvăluite. Charlie le-a văzut și l-au fascinat. A vizitat Șura Haiducilor din Polovragi, Peștera Muierilor din Baia de Fier, s-a relaxat în hamac agățat între stânci, a văzut Novaciul, Rânca și Transalpina și toate și-au găsit loc în epiodul despre Oltenia.

„După ce ne-am plimbat puţin prin localitate, atunci a luat hotărârea toată echipa să stea mai mult. Ba mai mult, au mai şi revenit. Au stat două, trei săptămâni în loc de două zile. Este o oportunitate pentru ca restul ţării şi nu numai să descopere tot ce are de oferit Oltenia de sub munte pentru că nu a ajuns să fie promovată direct proporţional sau raportat la frumuseţile pe care le oferim”, a mărturisit Mihai Olaru.

Când a văzut prima dată conacul, Charlie Ottley a crezut că este un monument vechi, reabilitat. În realitate, este o construcție superbă realizată de la zero, dar parcă te transpune în altă lume. Trecutul, prezentul și viitorul se contopesc perfect și, la tot pasul, orice obiect din conac te duce cu gândul la tradiții, simboluri din străbuni și frumos.

Galerie foto





Vizualizări: 7,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: