Un cătun din Gorj ar putea deveni sat de vacanță în următorii ani

Un cătun din județul Gorj, parcă uitat de lume și de autorități, ar putea deveni sat de vacanță în următorii ani. Vorbim de cătunul Rugi de la Târgu-Cărbunești unde își mai duc traiul zilnic 8 suflete. Aici sunt în total 15 locuințe, majoritatea cu lacătul pe ele, însă moștenitorii nu vor să le vândă în ruptul capului.




În prezent în cătunul Rugi mai sunt locuite 5 case. Au mai rămas bătrânii satului, după ce tineretul a plecat să-și facă un viitor la oraș sau peste hotare. ”Avem cătunul Rugi care este depopulat, dar cu mari perspective de viitor.  Mai sunt 7 sau 8 oameni care stau în cinci case, restul sunt închise. De ce beneficiază ei de aici? De un drum practicabil, pentru că îl întreținem frecvent, de apă curentă, un tomberon de gunoi și de o mașină care le aduce pâinea la poartă”, a declarat primarul Dănuț Birău.


Edilul din Târgu-Cărbunești, vede aici, în viitor, un sat de vacanță. Nimeni nu vinde casele care au rămas pustii, cu lacătul pe ele. Se mai vând terenuri pentru construirea unor locuințe, însă prețurile le concurează pe cele de la oraș.


”Zona este absolut superbă. Este în vârful unui deal, este aer curat, liniște. Cei care au case aici, moștenite de la bătrâni și-au arătat intenția de a le moderniza și vor să le transforme în case de vacanță. Nimeni nu vrea să vândă. Unii chiar au mai renovat. Mai sunt de vânzare terenuri pentru case, dar un teren ajunge și la 10.000 de euro. Oamenii au simțit potențialul zonei și țin la preț”, a mai spus edilul din Târgu-Cărbunești.

Vizualizări: 6,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: