Comuna cea mai afectată de închiderea CEO. Aproape 70% dintre locuitori lucrează în minerit

Cetăţenii comunei Fărcăşeşti sunt îngrijoraţi de închiderea Complexului Energetic Oltenia. În proporţie de 60-70% dintre aceştia lucrează la carierele societăţii.

Speranţa tuturor este să se prelungească închiderea CEO: „Sperăm să nu se închidă mineritul. Să mai aştepte până în 2030, aşa cum au zis. Pentru comuna Fărcăşeşti ar fi foarte mari probleme dacă se închide. Sperăm să rămână cât mai mult cariera Roşia, cariera Pinoasa. Sunt pe terenul comunei Fărcăşeşti. Sperăm să ţină cât mai mult. Suntem afectaţi în proporţie de 80%” a transmis primarul comunei, Constantin Drăgoescu, pentru Radio Infinit.

Edilul spune că această comună va fi cel mai greu lovită de închiderea mineritului şi că se încearcă preluarea unor active de la Complex: „La noi sunt şi păduri, avem două culoare de expropriere. Toată lumea zice că avem bani, dar suntem şi cei mai afectaţi şi cu cele mai multe probleme. Voiam să preluăm ceva active de la CEO. Nu am primit nicio veste. Sperăm să ne predea vechile clădiri şi terenuri, care aparţineau comunei. O să le găsim folosinţă. Sunt proiecte pe fonduri europene şi dorim să atragem şi noi. Erau interesaţi şi nişte investitori. Vrem să le preluam ca sa facem locuri de munca pentru tineretul din comună”, a mai spus Drăgoescu.

În ceea ce priveşte situaţia de dupa închiderea mineritului, cel mai probabil locuitorii comunei Fărcăşeşti vor fi nevoiţi să plece şi să îşi găsească un loc de muncă în alte localităţi: „Oamenii nu văd cu ochi buni închiderea. 60-70% din cetăţenii comunei lucrează la CEO. Este îngrijorare, noi teren arabil nu mai avem, mina se închide, salarii nu mai sunt. Să îşi găsească alt job în altă parte va fi foarte greu”, a adăugat primarul.

Vizualizări: 5,878

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: