Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Comisia Europeană investighează restructurarea mineritului din Valea Jiului

Comisia Europeană a anunţat printr-un comunicat de presă că a deschis o „investigaţie aprofundată” pentru a evalua dacă diversele forme de ajutor primite de Complexul Energetic Hunedoara de la statul român sunt sau nu conforme cu normele europene în privinţa ajutorului de stat acordat întreprinderilor aflate în dificultate. În aprilie 2015, Comisia şi-a dat acceptul pentru un ajutor de 37,7 milioane euro în favoarea CEH, România angajându-se atunci că va prezenta un program de restructurare menit să asigure fiabilitatea companiei de stat.

Între timp, CEH a intrat şi a ieşit din insolvenţă, a acumulat datorii de peste o jumătate de miliard de euro şi a mai primit de la statul român încă un împrumut de 73 de milioane de euro, menit să menţină compania pe linia de plutire. Este evident că, la cum stau lucrurile, Complexul Energetic Hunedoara a rămas în continuare o gaură neagră a economiei româneşti. Culmea este că, de atunci şi până acum, în Valea Jiului au avut loc mai multe accidente mortale de muncă, iar de fiecare dată minerii s-au plâns de condiţiile grele de lucru din subteran, generate de lipsa investiţiilor.

În ultimul an, politicienii din fruntea ţării, începând cu fostul premier Mihai Tudose şi terminând cu şeful PSD, Liviu Dragnea, au dat asigurări că vor redeschide mine şi că vor susţine investiţiile în acest domeniu. Complexul Energetic Hunedoara mai are în prezent circa 6.600 de angajaţi, asta în condiţiile în care doar jumătate dintre ei lucrează în minerit.

Vizualizări: 1,732

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: