Colonie de nepalezi în Târgu Jiu 

Într-o zonă periferică a municipiului Târgu-Jiu a luat naștere o colonie de nepalezi. Majoritatea străinilor care locuiesc aici lucrează în restaurante sau în construcții iar angajatorii le-au pus la dispoziție module în care să locuiască.

Colonia de nepalezi este în zona de nord a municipiului Târgu-Jiu, pe  un teren privat, chiar în spatele unei carmangerii al cărui administrator deține un lanț de restaurante în oraș. 

Amplasarea modulelor a stârnit curiozitatea în primă fază în rândul locatarilor din cartierul CAM însă nepalezii s-au integrat bine în zonă.

"Aici era teren viran, au închis și au construit module de locuit. Ne-am speriat în primă fază că nu știam ce se întâmplă, cine va locui aici, sau ce vor să facă. Am tot urmărit ce se întâmplă, că nu puteam intra fiind proprietate privată. Am văzut că aici s-au mutat mai mulți nepalezi”, explică un locuitor din zonă.

În primă fază cetățenii de aici s-au panicat de noua colonie, însă fără motiv. "Am mai văzut pe aici prin cartier nepalezi la cumpărături, unii au copii, dar când am văzut atâția aici în module ne-am cam panicat. Dar sincer parcă nici nu ar sta aici. Pleacă dimineața și vin seară, nu deranjează, nu fac prostii. Sunt muncitori, lucrează prin restaurante. Sunt respectuoși, salută, am auzit pe aici prin cartier că au și medic de familie. Nu au plecat de bine din țara lor și de bine de rău ei muncesc, așa cum pot nu stau la mila statului”.

Vizualizări: 12,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: