Codași la igienă

Codașă în Europa la consumul de săpun, pastă de dinți și absorbante, România ar putea avea TVA de 9% la produsele de igienă. Mai mulți parlamentari susțin această idee.  

Și organizațiile implicate în programele de îngrijire a femeilor le vin în ajutor, deoarece, în mod rușinos, multe fete lipsesc de la școală lunar, deoarece nu își permit absorbante.

Statisticile plasează România pe ultimele locuri în Europa în privința consumului de produse de igienă. Nu folosim săpun, pastă de dinți sau deodorante. Iar datele unor organizații neguvernamentale arată că 1.700.000 de femei nu își permit absorbante.

România este pe loc codaș la consumul produselor de igienă: Folosim de 4 ori mai puțin săpun decât vesticii 63% dintre români nu se spală pe dinți 4% dintre orășeni spun că nu se spală niciodată pe dinți.

Statele care au TVA redus sau deloc la produsele de igienă În 11 state din Europa, statul a redus sau chiar a eliminat TVA pentru produsele de igienă astfel încât acestea să devină cât mai accesibile.

Inițiativa va intra săptămâna viitoare în dezbaterea Senatului, dar trebuie aprobată și de deputați.

Vizualizări: 731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: