Exemplu de urmat și în Gorj! O nouă materie în școli: Ora cu și pentru animale!

Când există implicare, apar și rezultatele. Un exemplu demn de urmat și în Gorj găsim în județul Ilfov când vine vorba de o mai mare responsabilitate din partea autorităților și a comunității privind fenomenul câinilor fără stăpân.

Mai multe școli din Ilfov vor introduce o nouă materie începând cu 9 septembrie. Opționalul se numește „Ora cu şi pentru animale” și are scopul de a-i învăța pe copiii din clasele a V-a și a VI-a mai multe despre drepturile și îngrijirea animalelor, timp de o oră pe săptămână. 

Printre subiectele care vor fi predate se numără: „Oameni şi animale”, „Drepturile animalelor”, „Îngrijirea animalelor”, „Sănătatea animalelor” şi „Legătura dintre animale şi sănătatea noastră”, se arată într-un comunicat transmis de Consiliul Județean Ilfov, citat de Agerpres. „Este un demers extraordinar, aşa intrăm în normalitate. Vrem să abordăm subiecte precum animalele de companie, sălbatice, de fermă, utilitare, care salvează vieţi. Este un curs despre ce ar trebui să însemne relaţia om-animal, gândit ca o dezbatere, interactiv, dar şi cu teme pentru acasă, care stimulează creativitatea sau cu filme de vizionat în timpul liber”, spune medicul veterinar Oana Vasiliu.

Opționalul va fi testat în Ilfov timp de un an sau doi, după care proiectul pilot va fi analizat de specialiştii din minister, pentru a fi adoptat la nivel național, a anunțat inspectorul şcolar general adjunct, Cristina Ghiţă.

Vizualizări: 749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: