Cluburi pentru copii, în clădiri improprii. Promisiunea autorităților!

Vești bune pentru elevii gorjeni care merg la Cluburile Copiilor din Târgu-Cărbunești și Novaci. Din vară, vor putea desfășura activitățile extrașcolare în clădiri noi. În prezent, cluburile funcționează în spații vechi și improprii.

Palatul Copiilor din Târgu Jiu are în subordine cinci cluburi ale copiilor.  Două dintre acestea funcționează în clădiri vechi, dar care urmează să fie modernizate, sunt asigurările care vin din partea autorităților locale.

Cluburile Copiilor din Târgu-Cărbunești și Novaci vor fi mutate în clădiri noi până în vară. „Avem cluburi la Târgu-Cărbunești, Novaci, Sadu, Motru și Rovinari. La Târgu-Cărbunești, în două, trei luni, ne vom muta într-un sediu nou, la Casa de Cultură. Este renovată. Acum suntem într-o clădire veche, care nu mai poate fi adaptată cerințelor actuale. Avem promisiunea că ne mutăm în casă nouă. La Novaci, avem o clădire destul de veche și improprie, foarte departe de centru și de școală. Am reușit să câștigăm o clădire foarte frumoasă, în centrul Novaciului. Încercăm să ne mutăm acolo după ce renovăm”, a transmis directorul Palatului Copiilor din Târgu Jiu, Ionuț Popescu.

Celelalte trei cluburi nu au nevoie de modernizări. Cei de la Palatul Copiilor au reușit să convingă autoritățile locale să investească în clădiri. “În Sadu, clădirea este mare și frumoasă. Este în regulă acolo. La fel, și la Motru. Și la Rovinari, s-a investit mult în club”, a mai spus Ionuț Popescu.

De asemenea, clădirea în care funcționează Palatul Copiilor din Târgu Jiu a fost reabilitată recent la exterior, cu ajutorul Primăriei Târgu Jiu. În curând, și interiorul va fi modernizat. Lucrări ample de reabilitare n-au mai fost făcute din 2005. 

În cadrul acestor cluburi, elevii gorjeni fac tot felul de activități. Cercurile unde se pot înscrie sunt multiple: desen, gimnastică, muzică populară, protecția mediului, chimie aplicată, karting și multe altele.

Vizualizări: 575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: