Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Ciurel spune că CEO n-ar fi competitiv nici după 10 mii de concedieri

Nici 10 mii de concedieri nu ar ajuta Complexul Energetic Oltenia să aibă un preţ competitiv cu energia hidro, a declarat Laurenţiu Ciurel la un post local de televiziune. Acesta a spus, însă, că nu doreşte să facă disponibilizări. Laurenţiu Ciurel a vorbit şi despre susţinerea politică de care se bucură, din partea puterii, dar şi despre promisiunile pe care le-a avut de la aceasta.

Invitat la Gorj TV, Laurenţiu Ciurel a declarat că ştie că problema companiei este preţul ridicat de producţie al megawattului. Ciurel a spus că este foarte greu să ieftinească preţul de producţie şi dacă dă afară 10 mii de oameni. „Şi dacă aş da afară, mâine, 10 mii de oameni tot nu aş ajunge să fac un cost pe ansamblu, un cost pe coş pe toate cele 4 termocentrale, care să fie mai competitiv decât hidro“. Directorul a spus că la CEO nu trebuie să fie manager elveţian sau neamţ pentru a rezolva problemele firmei pentru că ştie şi el ce are de făcut. „Indiferent ce se spune, manager privat, că sunt aşa cum sunt pus. N-ai cum să nu fii angajat politic, într-un fel, în momentul în care conduci o firmă cu 19 mii de oameni. Şi eu ştiu, nu trebuie să-mi aducă neamţ sau elveţian aici. Şi eu ştiu că putem să ne lipsim mâine de 6000 de oameni fără să se cunoască absolut deloc nici pe cantitatea de cărbune, nici pe cantitatea de energie, s-ar cunoaşte însă pe cost. Eu am făcut un plan de management în care am încercat să ne descurcăm şi fără să concediem oameni“, a mai declarat Laurenţiu Ciurel. 

„Mi s-a promis solemn mixul energetic”

Rând pe rând, politicienii din Gorj şi premierul Victor Ponta au promis că această companie va fuziona cu o parte din Hidroelectrica, scopul fiind acela de a scădea costurile. Între timp apăruse şi ideea preluări unui grup pe gaz de la Brăila, în contul unor datorii ale Termoelectrica. Mixtul energetic pare că nu va mai fi realizat, mai ales că la acest moment nu există nicio o strategie energetică a ţării care să vizeze reorganizarea, în vreun fel, a sectorului energetic. „Mi s-a promis solemn atunci când am acceptat să nu execut Termoelectrica şi am acceptat la pachet cu hidro. Aşa mi s-a spus, o să-ţi dăm Lotru şi Brăila. Şi ar fi fost într-adevăr o companie la care eu garantam un minim de 50 de milioane de euro profit. Într-un an prost garantam un minim de 50 de milioane de euro profit. Au intervenit abrupt partenerii externi, FMI, care nu doreşte reorganizarea sistemului energetic şi din păcate nu ştiu în ce fel se mai poate repune. Decizia politică era luată“, a spus Ciurel.

„Se întreabă unii de ce nu vinde Ciurel energie. Pentru că-i scumpă. Putem să facem mai ieftină dacă dăm afară jumate din ei, dar eu nu vreau, vreau să ne descurcăm aşa cum suntem. Ce o aduce viitorul vom vedea“.

Laurenţiu Ciurel, director general executiv CE Oltenia

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: