Cine este românca ucisă în atacul armat dintr-o școală din SUA!

Un nou atac armat petrecut într-o școală a îndoliat America. Printre victimele atacului  este însă și o româncă ce era profesoară de matematică la școala din Georgia.

Christina Irimie a murit alături de un coleg de catedra și de doi elevi în atacul din SUA. Autorul acestui carnagiu are doar 14 ani și a fost intervievat, anul trecut, în legătură cu amenințări anonime postate online. Acum a fost arestat în campus și va fi judecat ca adult.

Poliția a identificat victimele atacului, profesorii de matematică Christina Irimie și Richard Aspinwall și doi elevi de 14 ani, Mason Schermerhorn și Christian Angulo.

Româncă stabilită în Statele Unite, Christina Irimie făcea parte din catedra de matematică a Liceului Apalachee din Georgia. Elevii au descris-o pe profesoara în vârstă de 53 de ani ca fiind răbdătoare și grijulie.

Stabilită în Statele Unite de la începutul anilor 2000, Christina era absolventa Liceului Pedagogic din Sibiu. Își iubea foarte mult elevii, spun apropiații și era o fire veselă, mereu pusă pe glume, pe care toată lumea o iubea. 

Românii din statul Georgia și-au exprimat regretul profund față de moartea Christinei în imprejurări atât de dramatice și au transmis condolențe soțului îndoliat, Dorin Irimie, un prosper om de afaceri.

Autoritățile din Georgia îi consideră eroi pe toți profesorii și elevii de la școală, remarcând că reacția lor rapidă a prevenit o tragedie și mai mare.

Suspectul - Colt Gray, un elev de 14 ani - s-a predat poliției și a fost arestat în campus. Potrivit FBI, a fost intervievat de poliție, în primăvara anului trecut, în legătură cu amenințări anonime online. Atunci a negat că s-ar afla în spatele postărilor de pe internet care conțineau imagini cu arme, și avertizau despre un atac armat la o școală. FBI a declarat că nu a existat nicio suspiciune rezonabilă pentru o arestare la momentul respectiv.

Vizualizări: 2,593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: