Centrul de Informare Turistică de la Câlnic, condiţionat de deblocarea posturilor

Centrul de Informare Turistică de la Câlnic a fost finalizat, iar autorităţile locale aşteaptă deblocarea posturilor pentru a-l putea inaugura. Investiţia finanţată pe fonduri europene se ridică la peste 200.000 de euro. Potrivit proiectului, funcţionarea centrului este condiţionată de angajarea a cel puţin două persoane cu specializare în turism. Pentru a nu fi nevoite să returneze banii europeni din cauză că Guvernul întârzie cu deblocarea posturilor, autorităţile locale au prelungit cererea de finanţare cu încă un an.

Inaugurarea Centrului de Informare Turistică de la Câlnic, anunţată pentru această vară, va fi amânată din cauză că Guvernul întârzie deblocarea posturilor. Potrivit proiectului, funcţionarea centrului este condiţionată de angajarea a cel puţin două persoane cu specializare în turism. Pentru a evita returnarea banilor europeni, autorităţile locale au prelungit cererea de finanţare cu încă un an. „Până la data de 16 iunie trebuia să angajăm cel puţin două persoane cu pregătire în turism, însă din cauză că Guvernul nu a deblocat posturile respective am prelungit cererea de finanţare cu încă un an. Valoarea totală a investiţiei este de 200.000 de euro. Mai avem de primit încă 100.000 de euro plus rambursarea TVA-ului. Sperăm ca Guvernul să ne deblocheze posturile solicitate întrucât bugetul local permite suportarea cheltuielilor legate de angajarea personalului pentru Centrul de Informare Turistică”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Dotări de ultimă generaţie

Centrul de Informare Turistică este dotat cu mobilier şi aparatură electronică de ultimă generaţie, iar odată cu inaugurarea sa va funcţiona şi un site propriu de promovare. Reprezentanţii locali spun că înfiinţarea unui centru local de informare turistică este necesară pentru promovarea dezvoltării turistice în scopul creşterii beneficiilor obţinute în urma valorificării resurselor turistice pentru comunitatea locală, pentru promovarea imaginii reale a comunei Câlnic, în special şi a judeţului Gorj în general, atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional. De asemenea, se vor analiza propunerile venite din partea agenţilor publici şi economici de asociere cu Primăria comunei Câlnic în vederea creşterii gradului de exploatare a resurselor turistice şi zonale. În atenţia primăriei se află şi investiţiile pentru restaurarea atracţiilor turistice cu grad ridicat de importanţă. 

Vizualizări: 298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: