Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Ceaiul de ceapă cu nuci, remediul naturist împotriva răcelii

Bunicii noştri aveau o reţetă contra tusei care dă şi acum roade, mai ales în această perioadă a anului, când sezonul răcelilor îşi face simţită prezenţa.

Ceaiul de ceapă cu nuci este un remediu naturist care poate fi folosit mai ales pentru copii, atunci când nu vreţi să recurgeţi la medicamentaţia pentru tuse. Pe lângă efectele benefice asupra tusei, acesta ajută la întărirea organismului slăbit de răceli.

Ceaiul de ceapă și nuci este cel mai folosit „leac băbesc” pentru tuse, deoarece, în multe cazuri, a dat rezultate bune atunci când medicamentele clasice nu au făcut decât să prelungească simptomele, fără să amelioreze disconfortul cauzat de tuse. Este o alegere potrivită mai ales în lunile reci, când suntem mai expuși virozelor și altor afecțiuni respiratorii.

Fie că este seacă, productivă sau expectorantă, tusea cauzată de o răceală sau de consumul unor alimente reci se poate remedia cu ajutorul plantelor, mult mai accesibile decât medicamentele și lipsite de efectele secundare ale acestora. Ceaiul de nucă și ceapă este o reţetă naturistă care ajută în astfel de cazuri.

Ingrediente:
1 ceapă mare cu tot cu coajă
6-8 nuci uscate, cu tot cu coajă
1 baton de scorțișoară (sau ¼ linguriță de pulbere de scorțișoară)
2 litri de apă rece
2 cm de ghimbir
2 lingurițe de miere

Mod de preparare: Secretul reușitei acestui ceai este folosirea nucilor și cepei cu tot cu coajă. Ceapa se spală bine și se taie rondele. Nucile se spală și ele, apoi se zdrobesc pentru a elibera mai bine substanțele benefice.

Se pune apa la fiert, împreună cu ceapa, nucile și scorțișoara. Când apar primele clocote, se pune capacul și se lasă să fiarbă înăbușit timp de 15 minute. După acest interval, se mai lasă la infuzat încă 30 de minute.

Ceaiul se strecoară, apoi se adaugă ghimbirul ras sau feliat și mierea, pentru un plus de aromă și beneficii.

Scorțișoara nu doar că oferă un gust mai plăcut ceaiului, dar are și proprietăți antivirale și antiinflamatorii, extrem de utile în combaterea simptomelor de răceală.

Ceaiul se consumă călduț, câte o cană de 3 ori pe zi. Este ideal pentru ameliorarea tusei, dar și pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales în lunile de iarnă, când organismul este mai vulnerabil în fața bolilor.

Vizualizări: 258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: